Hundägaren Josefin varnar: ”Hittade korvbitar med häftklamrar i”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Under morgonpromenaden på fredagen gjorde hundägaren Josefin Hedberg en fruktansvärd upptäckt. På marken låg korvbitar med häftklamrar i.

– Någon vill våra hundar illa, säger Josefin Hedberg.

Josefin Hedberg var under fredagsmorgonen ute och gick med sin elva månader gamla hund Signe i Dammfri-området i Malmö när hon såg hur hunden började äta på något. När hon tog ut föremålet ur sin hunds mun och gjorde hon en fasansfull upptäckt.

– Det var en korvbit med häftklamrar i, säger Josefin Hedberg.

1 av 3 | Foto: Privat.

Hennes första reaktion var att kasta bort den.

– Men sedan plockade jag upp den igen eftersom jag var rädd att någon annan hund skulle råka få i sig den, säger Josefin Hedberg.

Bara några meter bort fick den dansk–svenska gårdshunden Signe vittring på en ytterligare en korv som hon började äta på. Även den innehöll häftklamrar.

”Någon vill hundarna illa”

– Då blev jag chockad. Det såg ut som att någon hade skurit upp korven för att sedan stoppa in och gömma klamrarna. Det måste ju vara någon som vill hundarna illa.

När Josefin Hedberg kom hem kände hon att hon var tvungen att varna andra hundägare i samma område och skrev ett inlägg på Facebook.

”VARNING HUNDÄGARE Malmö/ Dammfri/ Ribevägen se hit! På dagens morgonpromenad så hittade vi någon slags korvbitar som någon stoppat häftklamrar i! Någon vill våra hundar illa. Om ni hittar något liknande snälla släng i en papperskorg så hundarna inte får i sig detta! Dela om ni vill så folk blir varnade.”

Inlägget har nu delats över 2 000 gånger på Facebook.

Polisanmälde händelsen

Under lördagsmorgonen gick Josefin Hedberg samma runda med sin hund Signe.

– Då hittade jag en ny bit. Jag tänker att den måste ha legat kvar sedan personen lagt korvarna där.

Efter det polisanmälde hennes sambo händelsen och Josefin Hedberg är nu extra uppmärksam när hon är ute med Signe.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN