Uppsala

Hundvalpen sköts och knivskars: ”Pappa pangade vovven”

Av: 

Babs Drougge

Ett 40-tal luftgevärskulor plockades ut från valpen.

Foto: Polisen

NYHETER

En man i 35-årsåldern ska ha skjutit en tio veckor gammal hundvalp 40 gånger med luftgevär. Han ska dessutom ha skurit hunden med kniv, och åtalas nu för djurplågeri.

”Pappa pangade vovven, det var läskigt”, säger mannens barn i förhör, enligt SVT Nyheter.

Den tio veckor gamla valpens förre ägare trodde förmodligen att hunden fått ett kärleksfullt hem hos den 35-åriga mannen och hans barn i Uppsala.

Men en dag i januari nåddes hon av ett sms med den hårresande nyheten att valpen var död. Hon larmade då polis, skriver SVT Nyheter.

Låg i sopsäck

När polisen kom fram till valpens nya hem låg hunden slängd i en sopsäck på gården. Inne i huset fanns blodspår, och den nya ägarens barn ska ha bevittnat det hela.

Pappa pangade vovven, det var läskigt”, har barnet sagt i polisförhör, enligt SVT.

Av obduktionen framgår att mannen inte nöjt sig med att skjuta hunden 40 gånger med luftgevär. Han ska dessutom ha knivskurit hunden i både halsen och magen.

Nekar till djurplågeri

Mannen åtalas nu, men nekar till djurplågeri.

Enligt honom ska hunden ha varit aggressiv mot barnen och försökt hugga hans dotter i handen. Han ska då ha bestämt sig för att avliva hunden med kniv och luftgevär.

Mannen åtalas dessutom för att olovligt ha burit kniv, en träklubba och en spikboll, samt för ringa narkotikabrott, då han vid ett tidigare tillfälle varit påverkad av amfetamin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Upptäckten bland soporna – hittade dumpad hund

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Djurplågeri

Brott

Hundar