Seth fångade norrskenet på bild

Under natten mot söndagen lyste ett norrsken upp Hudiksvalls skärgård. Fotografen Seth Nilsson tog magiska bilder på naturfenomenet.

Under natten mellan lördag och söndag lystes Hudiksvalls skärgård upp av ett vackert norrsken. Natur- och landskapsfotografen Seth Nilsson var ute med kameran och fångade himlens vackra färger.

– Jag har sett norrsken tre gånger, det är en upplevelse att se, säger Seth Nilsson till Aftonbladet.

Han kommer från Blekinge i södra Sverige, men bor numera i Hudiksvall med sin fru. Seth Nilsson har hört att det förekommer många norrsken just nu eftersom solen är i sin aktiva fas. Han ville därför passa på att fånga ljusfenomenet på bild.

– Jag ville också fota miljön runt om och visa att det här är Hudiksvalls skärgård och inte var som helst, säger han.

Efteråt delade han med sig av bilderna på sin Facebooksida, där de i skrivande stund har gillats av nära 1 500 personer.

Rikta blicken mot norr

För att ta snygga norrskensbilder finns det några knep man kan använda sig av, enligt Seth Nilsson. Det viktigaste är ha stativ eller ett stabilt underlag för kameran och att rikta blicken mot norr.

– Det kan bli sämre om det är fullmåne, det tar ju bort lite av styrkan i det och känslan, men titta mot norr och ha inte så mycket lampor som stör, säger han.

Glöm inte att gilla Oj, vilket väder – för fler vädernyheter

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN