Stockholm

Ökände ”Ghostrider” fast efter vansinnesfärd

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Motorcyklisten ”Ghostrider” blev känd genom att filma sina vansinnesfärder.

Nu uppges en av männen bakom pseudonymen åkt fast igen – nu efter vansinnesfärd med bil.

– Han dumpade bilen och sprang, men spårades av hund och kunde gripas i närheten, uppger en källa för Aftonbladet.

Vid 15.30-tiden rapporterade flera anmälare till polisen om en bil som framfördes trafikvarligt och ”extremt vårdslöst”, enligt anmälarna.

Poliser i bil tog upp jakten i en förort söder om Stockholm. Även polisens helikopter hjälpte till för att söka rätt på den vårdslöse föraren.

Hittades av hundar

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det varit upptakten på en vansinnesfärd som fortsatte med höga hastigheter i ett villaområde.

Till slut stannades bilen och en man flydde till fots.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha flytt över en fotbollsplan, men kunde senare gripas inte långt från bilen. Han greps vid 16.30-tiden.

– Inledningsvis så hämtades han till förhör, men det blev sedan ett gripande. Hans körkort omhändertogs omgående, uppger en källa för Aftonbladet.

Vid kontroll visade sig den gripne vara en av männen som misstänks ha legat bakom pseudonymen Ghostrider, mc-föraren som blev känd genom att publicera vansinnesfärder på nätet. I filmer kunde han ses köra i hastigheter på över 280 kilometer i timmen och utsatta sig själv och medtrafikanter för livsfara.

Mannen – som är i 45-årsåldern – har tidigare dömts för en rad trafikbrott och dessutom gjort sig skyldig till annan typ av brottslighet.

Efter tisdagens vansinneskörning har en rad misstankar riktats mot mannen, däribland grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott, försök till grov misshandel, olaga intrång och olaga hot.

Bar ”Ghostrider”-keps

Misstankarna om försök till grov misshandel ska handla om hur mannen försökt köra på en polispatrull han mött.

Vid gripandet bar han en keps med motivet ”Ghostrider”.

– Han har sedan dess släppts, men misstankarna kvarstår, uppger Aftonbladets källa.

Under gårdagen upprättades inledningsvis en anmälan om grov vårdslöshet i trafik, uppger Eva Nilsson, presstalesman vid Stockholmspolisen. Men ytterligare misstankar kan ha lagts till i ett senare skede.

– Flera anmälare ska ha sett en person köra vårdslöst. Vi har haft flera patruller och hundpatruller som sökt efter den här bilen, säger Eva Nilsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm

Brott