Ny mätning: Donald Trump nästan ikapp Hillary Clinton

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NYHETER

Donald Trump krymper avståndet till Hillary Clinton och i en ny mätning skiljer bara 3 procentenheter.

Då bestämmer han sig för att göra något han säger att Hillary inte kan – förbättra sin image.

– Hon är Ohederliga Hillary, säger miljardären.

NBC News presenterade under tisdagen en ny nationell opionsundersökning i det potentiella presidentracet mellan Donald Trump och Hillary Clinton. I mätningen så har avståndet mellan de två huvudkandidaterna krympt till 3 procentenheter.

Så sent som för en vecka sedan var skillnaden mellan dem på 5 procentenheter i en undersökning från NBC News.

Nu har Hillary 48 procent av stödet, en minskning på 1 procentenhet sedan senaste mätningen. Trump får i den nya mätningen 45 procents stöd, enligt NBC News.

”Vinklade mina citat”

Siffrorna kommer samma dag som det hålls primärval för republikanerna och demokraterna i Oregon, samt även i Kentucky för demokraterna. Men både Hillary Clinton och Donald Trump verkar allt mer inriktade på den kommande presidentvalskampanjen.

För den senare har de senaste dagarna inneburit en nytändning av kontroverser kring hans kvinnosyn. New York Times publicerade i söndags en lång artikel om som målar en mörk tavla över hans sätt att behandla kvinnor privat.

Som dock snabbt stötte på patrull.

Artikelns huvudperson, utöver Trump själv, är Rowanne Brewer Lane som kort efter publiceringen uppgav att tidningsjätten förvanskat hennes berättelse.

– De vinklade mina citat så att de fick en negativ klang, sa hon enligt Politico.

– Han har aldrig förminskat mig på något sätt.

Hotar med stämning

Trump själv kommenterade historien med att hota med stämning. Och knappt två dygn senare verkar han ha släppt just den kontroversen för att istället fokusera på andra kritiserade uttalande han har stått för tidigare under primärvalet.

I en intervju med Washington Post som publicerades under tisdagen säger Trump att han ska förklara sig i några av de frågorna som väckt ont blod, till exempel anklagades för att förlöjliga New York Times-journalisten Serge Kovaleskis handikapp med en imitation.

– Jag skulle aldrig säga något elakt om en person med funktionsnedsättning, säger Trump till Washington Post som förklaring.

– Jag svär att det är sant, 100 procent sant. Vem skulle göra något sådant mot en handikappad? Jag har spenderat stora pengar på att göra byggnader tillgängliga.

Trumps taktik att försöka tvätta rent i smutstvätten från primärvalet är ett sätt att kort och gott försöka förbättra den image han dragit på sig, enligt kampanjmedarbetaren Corey Lewandowski.

– Det här djupt personligt för herr Trump. Han kommer göra allt för att korrigera bilden av honom, säger Lewandowski till Washington Post.

– Han vill peka på specifika saker om honom som är helt och hållet falska och gå ut att prata om dem.

”Ohederliga Hillary”

I Washington Post-intervjun förklara Donald Trump också att det för honom faktiskt är möjligt att förändra bilden av honom eftersom hans ”politiska image är rörligare” och är lätt att ”laga”.

Till skillnad från Hillarys image, menar Trump.

Hennes långa politiska karriär har gjort att bilden av henne är ”omöjlig” att förändra enligt miljardären.

– Hon är Ohederliga Hillary, säger han.

Demokratiska valstrateger säger dock att han har fel, och att det är för sent för honom.

– Om han spenderar all sin tid på att förklara sina uttalanden kommer han bara gräva sig ett djupare hål, säger valstrategen Robert Shrum till Washington Post.

Publicerad:

LÄS VIDARE