Blev ”årets person” – men alla undrar över mystisk detalj

1 av 3
NYHETER

För de som inte gillar Donald Trump kom omslaget till nya Time Magazine som en positiv överraskning – den nyvalde presidenten tycks nämligen ha fått mystiska horn, skriver Independent.

Många blev upprörda när Donald Trump i november valdes till USA:s 45:e president. Affärsmannen hade anklagats för sexism och rasism otaliga gånger under sin kontroversiella valkampanj.

Och när han nu placerats på omslaget till det senaste numret av magasinet Time – som "Person of the Year" (årets person) – tycks det som att tidningens art director Carrie Gee håller med.

Misstänkta horn

Många tolkar nämligen placeringen av M:et i tidningens namn som en medveten markering för att få det att se ut som att ett par djävulshorn växt ut från Trumps huvud.

"Höj art directorns lön", skriver en användare på Twitter. En annan håller med: "Respekt till den som satt djävulshorn på Trump. Vi skickar paket när Trump satt dig i fängelse".

”Rena sammanträffanden”

Tidningen har besvarat påståendet genom att publicera en lista på 35 andra tillfällen då M:et placerats på ett sätt som fått det att se ut som att omslagspersonen hade horn.

Bland annat har det tidigare hänt Margaret Thatcher, påve Franciskus och Jesus.

"Alla likheter med katter, fladdermöss eller djävulshorn är rena sammanträffanden", skriver Time i sitt svar.

ARTIKELN HANDLAR OM