Önskade livet ur barnen – nu ber han om ursäkt

1 av 2 | Foto: 18-åringen vill be om ursäkt för att han önskade livet ur Daniel och Simen.
NYHETER

En 18-åring ringde Björn Gunnar Andersen 20 gånger och önskade livet ur hans barn.

Nu ber han om ursäkt.

– Jag tycker att det var tragiskt gjort av mig, så jag ångrar det ganska mycket, säger han till norska TV2.

Tidigare rapporterade Aftonbladet om en okänd 18-årig man som ringt till Björn Gunnar Andersen i norska Telemark och önskat livet ur hans barn. Bröderna Simen, 14, och Daniel, 12, hade varit med i tv-programmet ”God morgon Norge” och pratat om näthatet de tvingas utstå eftersom de sitter i rullstol och har en Youtube-kanal.

– En ung man frågade om det var vi som var med i tv i dag. När jag svarade ja började han bara skratta. Då frågade han hur i helvete jag kunde få två så fula barn, sa Björn Gunnar Andersen han till norska TV2.

18-åringen sa även att han ”hoppas att barnen dör i sina rullstolar”.

”Tragiskt gjort”

Först ville den unge mannen bara låta sig intervjuas via sms av TV2, och visade ingen ånger över sitt beteende.

Men efter att ha läst om sig själv har mannen ändrat sig och vill be om ursäkt.

– Jag tycker att det är tragiskt gjort av mig, så jag ångrar det ganska mycket. Jag känner det långt inne i mig. Det var dumt och jag skulle aldrig ha gjort det.

”Känner mig dålig”

Enligt 18-åringen var det här första gången han gick så långt som att ringa någon. Men det är inte första gången han utsätter andra för hat. Han säger att han brukar skriva negativa kommentarer på Youtube.

– Jag känner mig dålig. För att vara ärlig så tror jag att jag gör det för att det händer för lite i mitt liv. Så när jag vill att någonting ska hända skriver jag en kommentar, säger han till TV2.

”Skulle bli glad”

18-åringen säger att han tror att han aldrig kommer att göra något liknande igen, att han vill be om ursäkt offentligt och att han funderar på att ringa till Björn och be om ursäkt personligen.

– Det tycker jag är väldigt bra. Jag skulle bli glad för ett sådant telefonsamtal från honom, säger Björn Gunnar Andersen till TV2.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge

Näthat

Youtube