Nu släpps 400 inkluderande emojis

NYHETER

Företaget She-moji vill att emojis ska bli mer inkluderande.

Nu har de släppt massor av emojis med kvinnor med olika hudfärger, yrken och fritidsintressen.

– Vi scrollar igenom utbudet av manliga emojis och tänker "de är inte ens i närheten av att representera oss”, säger grundaren Karina De Alwis till Huffington Post.

Nu ska det bli mer mångfald bland emojisarna. På torsdagen släppte företaget She-moji en app med 400 nya kvinno-emojis. Bland emojisarna finns mängder av olika yrken och fritidsintressen representerade av kvinnor med olika hud- och hårfärger.

”Manliga emojis representerar inte oss”

I samband med lanseringen släppte intervjuades grundarna av Huffington Post.

– Vi använder manliga emojis utan att ens reflektera över det. Vi scrollar igenom det breda utbudet av manliga emojis och tänker att de inte ens är i närheten av att representera oss, äger grundaren Karina De Alwis i intervjun.

Rättviseförmedlingen hyllar initiativet i ett Facebookinlägg. De tror att alla bilder som reproduceras via media och i offentliga rum påverkar människors syn på samhället och på varandra.

Därför är det viktigt vilka som syns och hörs på olika platser. Genom att uppmärksamma och ifrågasätta föreställningar, efterlysa och tipsa kan vi bryta stereotyper och komma närmare det samhälle vi vill uppnå”, skriver de.

Halva vinsten går till Malala-fonden

Appen kostar 20 kronor att ladda ner. Hälften av pengarna går till Malala-fonden, som samlar in pengar för att flickor som inte har möjlighet att gå i skolan ska få göra det.