Uppgifter: John Kasich hoppar av

1 av 2
NYHETER

Den republikanske presidentkandidaten John Kasich hoppar av racet att bli USA:s nästa president, enligt uppgifter till CNN.

Nu är den kontroversielle Donald Trump ensam kvar för republikanerna.

Foto: Reuters
Trump håller segertal efter vinsten i Indiana.

John Kasich hoppar av kampanjen att bli USA:s nästa president. Det uppger flera källor för kanalen CNN och nyhetsbyrån AP.

De tre kandidaterna för republikanerna som varit kvar längst i racet är Ted Cruz, John Kasich och Donald Trump. När nu både Ted Cruz, och med största förmodan John Kasich, gett upp kampen är gatan öppen för Donald Trump att bli republikanernas presidentkandidat eftersom han är ensam kvar.

Satte allt mot Trump

Enligt CNN har John Kasichs kampanj inte varit något annat än just en kampanj för att förhindra den kontroversielle Donald Trump från att nå de nödvändiga 1 237 delegater som krävs för att ta hem republikanernas nominering.

Överlag har dock stödet för Kasich varit skralt, trots hans attityd om att undvika attacker på sina motståndare och hålla en positiv profil.

”Ledsen att säga det”

Donald Trump tog å sin sida hem en stor seger i Indiana under natten till onsdag.

Förlusten var ett dråpslag för båda de dåvarande motkandidaterna och vid klockan 02.30 i natt höll Ted Cruz ett känslosamt tal där han meddelade att han hoppar av.

– Jag är ledsen att säga det, men vägen ser ut att vara stängd. Vi gjorde allt vi kunde, sa Cruz.

Han gratulerade inte Trump till segern, och avslöjade heller inte om han planerar att stödja fastighetsmiljardären i framtiden.

Senare i dag väntas John Kasich offentliggöra sitt avhopp.

ARTIKELN HANDLAR OM