Juan och Christopher ville gifta sig – ska begravas tillsammans

avMalin Wigen

1 av 3

De hade planerat att gifta sig, men båda dog under masskjutningen i Orlando. Nu kommer de få en gemensam begravning istället, skriver tidningen Time.

– Det är en liten tröst att de dog tillsammans, säger Juans syster.

22-åriga Juan Ramon Guerrero och pojkvännen 32-åriga Christopher ”Drew” Leinonen var två av de 49 personerna som dog under masskjutningen på gayklubben Pulse i Orlando i söndags.

Hade dejtat i två år

De hade dejtat i två år och bodde tillsammans. Enligt familjemedlemmar och vänner var paret menade att vara med varandra, de hade planer på att gifta sig en dag. Men istället för ett bröllop kommer de nu att ha en gemensam begravning.

– Det var så förälskade, de var själsfränder. Det kan du se på sättet de tittade på varandra, säger Juans syster och fortsätter:

– Det är en liten tröst att de dog tillsammans. Om det inte hade varit en begravning, hade de haft ett bröllop.

”Min son hade velat det”

Det var Christophers mamma som föreslog att man skulle ha en gemensam begravning för dem. Och Juans familj kunde inte annat än att hålla med om att det var det bästa sättet att hedra paret och deras kärlek. Pappan säger att de vill att de ska vara sida vid sida när kära säger hej då.

– Jag tror att min son hade velat det, därför gör vi så, jag bryr mig inte om vad andra människor tycker om det, säger Juans pappa till Time.

ARTIKELN HANDLAR OM