Här bär eleverna skoluniformer från Armani – skapar kaos i Japan

1 av 2 | Foto: Taimei elementary school
Armani har designat de exklusiva skoluniformerna till en skola i Tokyo, Japan.
NYHETER

I Japan är skoluniformer inte ett ovanligt inslag, men en skola har tagit traditionen ett steg längre. De har anlitat stjärndesignern Giorgio Armani för att skapa uniformerna. Men tilltaget har skapat oro och raseri – till den grad att skolan måste skydda sina elever med säkerhetsvakter.

En grundskola i det välbärgade Ginza-distriktet i Japans huvudstad Tokyo har infört skoluniformer av den italienska stjärndesignern Giorgio Armani. Det har inte bara skapat stora rubriker världen över – nu har skolan anställt säkerhetsvakter för att skydda sina elever mot trakasserier.

Minst tre elever har ansatts av hårdhänta främlingar som dragit i deras uniformer och frågat om de studerar på skolan, enligt en talesperson för Ginza.

Den nya uniformen har orsakat en kritikstorm. En full uppsättning kostar föräldrarna omkring 80 000 yen (omkring 6 200 kronor). Och även om skolan säger att den nya uniformen inte är obligatorisk, så hävdar kritiker att föräldrar kan känna sig tvingade att köpa den så att deras barn inte ska bli utanför.

Visste du det här om slipsar? 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM