Gripen molotovman är högerextremist

NYHETER

En 41-årig man som greps med brandbomber av typen molotovcocktails vid en rutinkontroll av hans bil under natten mot måndagen är högerextremist, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Mannen är dömd för flera brott, bland annat för att ha misshandlat invandrare på en badplats 2006.

Mannen, en 41-årig Eskilstunabo, greps i Hagnestahill i Eskilstuna vid tretiden på måndagsmorgonen i samband med en vanlig rutinkontroll. Vid genomsökning av bilen hittades flera molotovcocktails, knallskott och någon form av rökbomb, uppgav vakthavande polisbefäl till Eskilstuna-Kuriren efter gripandet.

41-åringen greps på plats och misstänks nu för förberedelse till grov mordbrand, men mannen har inte velat kommentera varför han hade molotovcocktails i sin bil.

Tidigare dömd våldsbrott

Den misstänkte är enligt Eskilstuna-Kuriren välkänd i högerextrema kretsar sedan många år. Han ska för tio år sedan ha dömts för flera uppmärksammade våldsbrott. Bland annat dömdes han sommaren 2006 till tre månaders fängelse efter att ha misshandlat invandrare på en badplats.

Mannen har även dömts för olaga hot, hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och övergrepp i rättssak och enligt tidningen sympatiserar han fortfarande med flera högerextrema rörelser i sociala medier.

Polisen gjorde under måndagen husrannsakan i mannens hem, men vill inte berätta om man fann någonting där.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna

Brott