Pojkarna klagade på hennes tröja – då fick hon kvarsittning

NYHETER

High school-eleven Hailey Browns klädsel provocerade pojkarna på hennes skola. Det fick skolan att ge henne kvarsittning. Nu rasar flera elever mot skolan, skriver Huffington Post.

– Det är nästan som att vi aldrig haft ett möte med rektorn för att förändra hur kvinnor pekas ut, skriver Haileys klasskompis på Twitter.

Foto: Emily LaCerra / Twitter

Vilka kläder som är passande att ha i skolan har alltid varit ett hett ämne för lärare, föräldrar och elever. Och någon som hamnat mitt i debatten är High school-eleven Hailey Brown.

Haileys kläder provocerade nämligen hennes manliga klasskamrater – något som ledde till att hon fick kvarsittning.

Vad hade hon på sig? En huvtröja och ett par jeans. Men några manliga studenter tyckte alltså att hennes tröja var för urringad och att hon visade för mycket av magen. Därför ska de ha meddelat skolan.

Hailey går på Loyalsock Township High School i staden Williamsport i den amerikanska delstaten Pennsylvania. Det var hennes klasskamrat Emily LaCerra som tweetade om händelsen.

Och i sin tweet såg Emily till att tagga skolans rektor.

"Det är nästan som att vi aldrig haft ett möte med rektorn för att förändra hur kvinnor pekas ut och kastas ut från klassrummet på grund av sina normala klädval", skriver hon på Twitter.

Flera användare på Twitter reagerar på inlägget, en skriver bland annat ”Sluta sexualisera unga kvinnor utan anledning och låt dem komma tillbaka till sin undervisning.”

ARTIKELN HANDLAR OM