Boende om mordet: Någon skrek hysteriskt

avCecilia Vaccari

NYHETER

GÖTEBORG. En man i 25-årsåldern hittades död vid en bropelare bara ett stenkast från en ravefest i Göteborg.

Enligt Aftonbladets uppgifter hade mannen skärskador på kroppen – polisen utreder mord.

– I natt vaknade min sambo av att någon skrek hysteriskt, säger Jessica Sandblom, som bor i området.

Vid lunchtid var det som vanligt många som var ute på söndagspromenad i området kring Röda sten.

De allra flesta chockades av avspärrningarna, men Aftonbladet träffar Jessica Sandblom och familj som hade fått en förvarning om att något hade hänt under natten.

1 av 4 | Foto: Foto: Anders Deros

– Vi är ganska vana vid att det händer saker här nere, men i natt så vaknade min sambo av att det var någon som skrek hysteriskt. Sen hörde jag blåljus och sirener. Det var egentligen ingenting vi reagerade på för det var ju fest och ganska mycket folk runt omkring festplatsen.

Familjen bor i bostadsområdet som ligger precis i anslutning till platsen där den döde mannen hittades.

Först på morgonen nåddes de av nyheten om att ett misstänkt mord skett utomhus, nära deras hem.

– I morse skrev en granne och frågade om vi hade sett avspärrningarna uppe på kullen. Sen läste vi om det på nätet, berättar Jessica Sandblom för Aftonbladet.

Polisen: Intressant observation

Skriken som sambon vaknade av hördes vid 02-tiden under natten mot söndagen, men kroppen hittades först vid klockan 06 på morgonen.

– Skriken skulle mycket väl kunna vara kopplade till händelsen. När vi stämde av med förundersökningsledaren så kom vi överens om att vi ville komma i kontakt med folk som hört nåt under natten, men att vi inte behövde upplysningar från kvällen så det har nog hänt under den sena natten. Det är definitivt en intressant observation, säger polisens pressinformatör Christer Fuxborg.

Flera blodspår vid platsen

Den döde mannen i 25-årsåldern hittades precis vid en av pelarna som bär Älvsborgsbron. Enligt uppgifter till Aftonbladet fanns flera skärskador på kroppen.

Alldeles intill fyndplatsen finns en upptrampad stig som leder upp till en gångväg som går vidare till området där ett rave pågick under natten. I den branta backen hittade Aftonbladets team på plats flera blodspår.

– Jag har inga detaljer som kan bekräfta om blodet kan kopplas till händelsen, men mina kollegor har nog hittat det som skall hittas, menar Fuxborg.

Foto: Anders Deros

Jessica Sandblom är skakad av händelsen, men menar att hon och familjen var medvetna om områdets problem och fördelar när man valde att flytta hit.

– Det är givetvis läskigt, men det känns som att det mesta händer på natten och då är inte vi ute med barnen ändå. Annars älskar jag det här området, men tyvärr händer det ganska mycket här nere.

Aftonbladet träffar en man i 30-årsåldern vid platsen. Han går inte sin vanliga runda.

– Jag var ute och gick med hunden, men så mötte jag polisen och fick gå runt istället för att gå den vägen vi brukar.

”Som en väckarklocka”

En bit bort finns en skatepark där Axel Lindquist från Stockholm trixar. Han kom till området precis efter att polisen plockat ner avspärrningarna. 
Göteborg är en fin och tråkig stad. Jag har kompisar som bor överallt; på öarna, inne i stan, i förorterna och man hör mycket om gängkriminaliteten i stan, men jag har aldrig berörts av den. 

Hur känns det att du kommer så nära nu?

– Det är för jävligt att det begås mord och på ett personligt plan blir det som en väckarklocka att jag faktiskt kommer så nära och ser att det faktiskt sker.

Polisen hade under tidig söndagseftermiddag haft kontakt med anhöriga till den avlidne. Man jobbar fortsatt med att kartlägga var han rört sig timmarna innan dödsfallet.

– Vi kommer snart ha ett svar om det går att koppla den avlidne till ravefesten, avslutar polisens pressinformatör Christer Fuxborg.

Dagens tre rubriker 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg