Drömjobbet: Ta hand om 55 katter och bo gratis på en grekisk ö

avMalin Wigen

Älskar du katter? Då kan detta vara ett drömjobb för dig. Nu har du chansen att ta över ett katthem på en grekisk ö där du kommer att få bo gratis – och få betalt.

På den grekiska ön Syros finns ett katthem som tar hand om 55 hemlösa katter. Danska Joan Bowell har drivit katthemmet tillsammans med sin man sedan de flyttade dit år 2010. Nu ska de göra annat och söker någon som vill ta över katthemmet.

Den som tar över jobbet får, förutom att umgås med en massa katter, bo gratis i ett hus med utsikt över Egeiska havet, alla nödvändiga utgifter som elräkningar betalda, samt cirka 3700 kronor i månaden för att jobba deltid.

Joan Bowell, som lagt ut jobbannonsen på katthemmets Facebooksida, försäkrar att det inte är ett skämt och ber vänner och familj att verifiera att erbjudandet är på riktigt.

Det krävs för jobbet

Vem som helst kan inte få jobbet utan man bör uppfylla vissa krav.

Den som söker jobbet bör vara en riktigt passionerad kattälskare som vet hur man kan hantera många katter och som älskar deras sällskap.

Du måste kunna ha koll på vad alla gör, och mata och medicinera dem. Det är ett stort plus om du är en utbildad veterinär eller djursjukskötare”, skriver hon i inlägget.

Man måste dessutom ha körkort för att kunna ta katterna till veterinären när det behövs.

1 av 8 | Foto: God's Little People Cat Rescue 
Drömjobbet för den som älskar katter.

Stället är beläget på en lugn plats vilket innebär att den som tar över kommer att trivas – om man just gillar lugn och ro, uppskattar naturen – och att vara ensam.

Med det sagt kommer du ändå aldrig att känna dig ensam i sällskapet av alla katter då du även kommer att bo med vissa av dem i huset”.

Förutom att katterna behöver mat och medicin så behöver de kärlek och uppmärksamhet – därför är det bra om man förstår sig på katter.

Helst vill Joan se att det är någon i 45-årsåldern och med ”ett hjärta av guld” som kommer att ta över.

Den som får jobbet får ta över den första november, efter en månads inlärning och kommer att få ha tjänsten i minst sex månader, skriver hon i Facebookinlägget.