Lund

Trotsade grillförbud – attackerade polisen

Av: 

Claes Olsson

NYHETER

En 38-årig man som trotsade grillförbudet gick till attack mot polisen när han ombads identifiera sig, skriver Sydsvenskan.

Tre män trotsade eldningsförbudet i Lund under fredagskvällen. Polisen upptäckte rök från ett koloniområde. Röken kom från männens grill och polisen bad männen att identifiera sig. Då började en av männen slåss, rapporterar Sydsvenskan.

– Personen försökte, med våld, att ta sig loss. Han knuffades och krängde kraftigt med kroppen och blev då gripen, säger Stephan Söderholm, presstalesperson polisregion Syd.

Mannen är nu, utöver att han bröt mot eldningsförbudet, misstänkt för våldsamt motstånd.

Färre samtal till polisen

I ett uttalande på polisen i region Syds hemsida skriver de att brandrisken fortfarande är extremt hög. Därför ber de om allmänhetens hjälp att rapportera in om de ser något och understryker att de prioriterar brott mot eldningsförbuden.

Men belastningen på polisen har, om man ser till eldningsförbuden, blivit mindre. Förra helgen mottog polisregion Syd omkring 40 samtal per dygn. Den gångna veckan har samma siffra legat på 20.

– Vi hoppas att det innebär att människor tagit till sig och respekterar förbuden, säger Ulf Sempert, kommenderingschef för polisregion Syds arbete med eldningsförbuden, i uttalandet.

Desto mer samtal till kommunen

Polisen har fått färre samtal – men Skurups kommun har fått fler. Det rör sig helt enkelt om personer som är trötta på eldningsförbudet och som ber kommunen att häva det, skriver Ystads Allehanda. Vissa har till och med hotat med att grilla i garaget. Men eldningsförbudet är inte kommunens ansvar, utan länsstyrelsens.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

LÄS VIDARE

Så ser eldningsförbudet ut där du bor

ÄMNEN I ARTIKELN

Lund

Torka

Brott

Polismyndigheten

Grillning