Aftonbladets partiledardebatt nominerad till ”Årets programidé”

avEric Rosén

Aftonbladets partiledardebatt, som sändes knappt två veckor före valet den 28 augusti, har nominerats till "Årets programidé (non-scripted)" på Ria-galan 2019. 

Ria-priset är produktionsbranschens eget pris där de bästa medarbetarna hyllas. Bakom priset, som instiftades för nio år sedan, står Film&TV-Producenterna. 

– Vi ville låta politikerna själva sätta agendan för debatten, och det fick dom göra med vårt upplägg. Resultatet blev en debatt som blev rapp, underhållande och väldigt ideologisk. Att förändra hur en politisk debatt ser ut och går till är lättare sagt än gjort, vi är väldigt glada att vårt format uppskattades av såväl tittare som debattdeltagare, säger Fredrik Krohnman, exekutiv producent för partiledardebatten.

Aftonbladets partiledardebatt hade 1,2 miljoner startade strömmar, lång tittartid och hög andel unga tittare.

– Det är i alla jämförelser mycket högt för att vara online – och troligen "all time high" för partiledardebatter och utfrågningar online, sa Magnus Anshelm, vd på MMS, dagen efter sändning när han summerade tittandet.

– Fantastiskt kul att den kreativa höjd och allt det slit som gänget bakom Aftonbladets partiledardebatt la ner uppmärksammas. Debatten stack ut i form och tempo mot konkurrenterna och var också den som tydligast nådde den yngre målgruppen. Det är ett kvitto på att Aftonbladet fortsätter bryta ny mark även inom mer traditionella format som livesända debatter, säger Martin Ekelund, Head of video på Aftonbladet. 

Riagalan 2019 äger rum den 6 mars på Cirkus i Stockholm.