Död griskulting hissades upp i skolans flaggstång

Foto: Arkivbilder: COLOURBOX/TT
I måndags upptäckte personalen på en gymnasieskola i Västsverige en griskulting hängandes i flaggstången.

avEneida Berisha

NYHETER

När skolpersonalen kom tillbaka efter julledigheten möttes de av en otäck syn – någon hade hissat upp en griskulting i skolans flaggstång. Skolan ser allvarligt på händelsen men väljer att inte anmäla.

I måndags upptäckte personalen på en gymnasieskola i Västsverige en griskulting hängandes i flaggstången, vilket Hallands Nyheter var först med att rapportera om.

Skolan har en tunna där kadaver placeras innan de hämtas upp av en kadaverbil, men det är oklart om griskultingen är tagen därifrån.

– Det är ingenting vi kan bedöma. Allting bokförs och vi hade kunnat räkna baklänges men man rotar inte gärna i den tunnan, säger skolans driftchef till SVT Nyheter Halland som också skrivit omhändelsen.

Skolans kameraövervakning har inte fångat upp händelsen. Enligt personalens bedömning ska den cirka två veckor gamla griskultingen varit självdöd.

”Man skändar ett djur”

Enligt driftchefen väljer de att inte polisanmäla händelsen då inga elever eller vistats på skolan under ledigheten, vilket gör att de inte bedömer utredningsläget som gott.

– Eftersom vi inte vet när det hände eller vilka som gjorde det vet jag inte vad vi skulle få ut av det. Men vi är väldigt stränga om ett levande djur far illa på skolan, säger driftchefen till kanalen.

Enligt honom har skolan inte varit med om något liknande tidigare och de ser allvarligt på händelsen.

– Det är grovt eftersom man skändar ett djur. Samtidigt kan man lägga en markering i det. Är det någon utifrån som gjort det, riktat mot skolan, är det en annan sak än ett dåligt skämt av våra egna elever, säger driftchefen till SVT Nyheter Halland.

ARTIKELN HANDLAR OM