Mys protest mot amningsmotståndare

avBabs Drougge

NYHETER

Nyblivna mamman My ledsnade på debatten om offentlig amning och bestämde sig för att lyda rådet om att lägga en filt över.

– De sa inte var jag skulle lägga filten, säger My Andersson.

Sedan My Andersson, 26, från Vellinge fick sitt första barn för två månader sedan har hon fått en mer närgående inblick i den amningsdebatt som pågått de senaste åren.

– Det är många som är emot det och tycker att man ska skyla sig och så, och det tycker inte jag är okej när man gör den mest naturliga saken i hela världen, säger My Andersson, som även Kvällsposten pratat med.

Hon ledsnade rejält på kommentarer och förmaningar om att skyla sig, och bestämde sig för att ta deras råd – lite väl bokstavligt.

– De sa inte var jag skulle lägga filten, säger hon.

Foto: Privat

My lade upp den skämtsamma bilden på Facebook, och reaktionerna lät inte vänta på sig.

– Det har till största delen varit positiva reaktioner, och det är ju bra, för det visar att vi är på väg åt rätt håll, berättar hon.

Även om bilden är tänkt att locka fram skratt ligger det allvar bakom. My berättar att hon ville sätta ner foten i debatten, som egentligen inte borde finnas.

– Jag tycker att man ska få lov att amma när det behövs. Det kan vara var som helst när bebis blir hungrig, och bebisar förstår inte riktigt konceptet att vänta. Vad föredrar man – en skrikande bebis eller en tyst bebis som äter?

My berättar att hon genom åren hört skräckhistorier från vänner och följt debatten på nätet.

Hon har under sina två månader som mamma hunnit få två kommentarer från främlingar, och berättar att människor ofta stirrar när hon matar sin bebis.

– Nu bryr jag mig inte längre. I början gjorde det mig obekväm, men jag sitter och matar mitt barn jag tycker ju inte att det är något konstigt, utan jag bara gör det, säger My Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vellinge

Amning

Facebook