Sexanklagelserna mot Donald Trump

Portvakten: ”Trump gjorde anställd gravid”

avOskar Forsberg

Dino Sajudin, som jobbat som portvakt på Trump Tower, fick skriva på ett sekretessavtal 2015.

Anledningen var att Sajudin hade kännedom om att Donald Trump haft en affär och fått barn med en 29-årig anställd.

Sajudin ska ha fått 30 000 dollar för sin tystnad, rapporterar flera amerikanska medier.

Den före detta portvakten skrev på ett sekretessavtal 2015. Ett dokument som var snarlikt det avtal som porrstjärnan Stormy Daniels skrev på några veckor innan valet 2016.

30 000 dollar

Det var ännu mer likt det avtal som Karen McDougal, Playmate of the year i tidningen Playboy, fick skriva på rörande sin historia om relationen med Trump.

I avtalet som Sajudin skrev på stod det att den Trumpvänliga tidningen National Enquirer och American Media skulle få ensamrätt på hans historia om hur Donald Trump gjort en 29-årig anställd med barn på 80-talet.

Sajudin fick 30 000 dollar och i avtalet stod det också skrivet att han skulle få böta en miljon dollar om han läckte storyn till någon annan.

Anställda på National Enquirer har uppgett för tidningen The New Yorker och nyhetsbyrån AP att de blev ombedda att inte jobba aktivt med storyn.

1 av 2 | Foto: AFP
Donald Trump

”Påhittad och larvig”

Dylan Howard, chefredaktör på National Enquirer, förnekar att mediekoncernen, ska ha köpt och dödat storys för att skydda Trump. Howard hävdar att storyn inte kunde bekräftas och att det var därför de inte publicerade något.

Åtta månader senare köpte American Media och National Enquirer även rättigheterna till Karen McDougals berättelse för 150 000 dollar. Inte heller den storyn publicerades.

Den 29-åriga kvinnan som ska ha blivit med barn med Trump kontaktades nyligen av AP, men hon vägrade lämna några kommentarer. En släkting till henne uppgav för The New Yorker att historien var ”påhittad och larvig”.

Lögndetektortest

Dino Sajudin ska ha hört talas om historien under sin tid som portvakt i Trump Tower. Han ska också ha genomgått ett lögndetektortest.

Dylan Howard, chefredaktör på National Enquirer, uppgav för både The New Yorker och AP att han upphävt avtalet med Sajudin när flera andra medier kontaktade honom.

Trumps personlige advokat Michael Cohen, vars hem, hotellrum och kontor blev genomsökta av FBI i måndags, säger till AP att han diskuterat storyn med National Enquirer.

ARTIKELN HANDLAR OM