Instagram

Falskt Instagramkonto lurade tusentals med Fjällrävenprodukter

Av: 

Andreas Ekström

Bilden på den populära ryggsäcken Kånken fick över 3 000 likes på det numera raderade kontot.
Bilden på den populära ryggsäcken Kånken fick över 3 000 likes på det numera raderade kontot.

NYHETER

På bara några dagar fick Instagramkontot ”Fjallraveninfluencer” tiotusentals följare. Anledningen, kontot erbjöd gratis produkter från det välkända märket om man bara la upp bilder på sina Fjällrävenprodukter.

Kontot lockade till sig mängder med följare när man lovade gratisprodukter, men kontot visade sig vara falskt.

– Vi överväger ytterligare rättsliga åtgärder eftersom det här är uppenbart varumärke och upphovsrättsintrång, säger Philipp Kloeters, PR-chef för Fjällräven till tidningen Allehanda.

I fredags la kontot upp en bild på den populära ryggsäcken Kånken. I söndags publicerade man en annons där det stod att man sökte 300 person med minst 150 följare var som skulle få olika Fjällrävenprodukter, enda kravet var att man skulle lägga upp bilder på sitt Instagramkonto. Annonsen gjorde att kontot exploderade och under söndagen fick man 50 000 nya följare.

Under måndagen raderades kontot från Instagram och i samband med att det försvann lades det officiella Fjällrävenkontot upp en bild där man varnade för kontot.

– Vi snubblade över detta konto och har vidtagit åtgärder mot det eftersom det definitivt inte är någon officiell kanal från Fjällräven, säger Philipp Kloeters till Allehanda.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Fjällräven gick ut snabbt i sina egna kanaler och varnade för fejkkontot.
Publisert:

LÄS VIDARE

Ica varnar kunder för bluffattack

ÄMNEN I ARTIKELN

Instagram

Sociala medier