Pakistan

Fångad indisk pilot filmad och misshandlad

Av: 

TT

Piloten Abhinandan Varthaman tillfångatogs i onsdags efter att pakistansk militär skjutit ned hans stridsplan. Här ses han dricka te i en video släppt av pakistansk militär.
Piloten Abhinandan Varthaman tillfångatogs i onsdags efter att pakistansk militär skjutit ned hans stridsplan. Här ses han dricka te i en video släppt av pakistansk militär.

NYHETER

Den indiske pilot som tagits tillfånga av Pakistan har blivit misshandlad, men påstås ha räddats av pakistansk militär.

En film som visar händelseförloppet – och hur piloten sedan dricker te med militären – har rört upp känslor i båda länderna.

Indien och Pakistan sköt i onsdags ned varandras stridsflygplan och Pakistan tillfångatog även en indisk pilot. Pakistan har nu lovat att släppa piloten som en "fredsgest".

Parallellt sprids filmsekvenser som visar vad som hände piloten Abhinandan Varthaman. Filmer verkar visa hur han blir slagen och sparkad av flera män. Videon visar sedan hur pakistansk militär avbryter misshandeln och hur piloten därefter blodig förs därifrån.

I ett senare klipp ses Abhinandan Varthaman, med ett uppsvullet ansikte, dricka te. Han tackar i videon militären för att de räddat honom.

– Så här förväntar jag mig att vår militär också skulle bete sig. Jag är väldigt imponerad av den pakistanska armén, säger piloten i filmen, för att därefter berömma teet.

Det är oklart vad som hände före misshandeln inleddes och om piloten blivit tillsagd vad han skulle säga i videon.

Videon har visats i pakistansk tv och fått positiva reaktioner från människor som lovordat militärerna som räddade mannen. I Indien har medier hittills inte återgett filmen och den kritiseras för att vara stötande.

Publisert:

LÄS VIDARE

Pakistan kommer att släppa indisk pilot

ÄMNEN I ARTIKELN

Pakistan

Indien

Kashmir