Clinton löste alla problem på 36 minuter

NYHETER

Med sin karakteristiskt hesa, empatifyllda röst talade i går kväll den nu 56-årige, silverhårige expresidenten Bill Clinton pedagogiskt om vår världs problem.

Foto: och det var bin ladin, sa bill Bill Clinton besöker Sverige och höll i går ett tal på Grand Hotel i Stockholm. Där berättade han att han direkt tänkte på bin Ladin när han hörde om attacken mot World Trade Center.

Han mindes sin reaktion, när han den 11 september på resa i Australien nåddes av nyheten att ett flygplan kört in även i World Trade Centers andra torn:

- Det är bin Ladin som gjort det...

Skämtade

Men inför 350 utvalda åhörare i Spegelsalen i Stockholms Grand Hotel hann han också skämta om det celebritetsevenemang han också kommit till Sverige för att delta i:

- Jag tittade i startlistan och såg namn som Peter Forsberg och Ingemar Stenmark och blev glad över att det äger rum på en golfbana och inte på is eller snö. Då hade jag återvänt med brutna ben.

Ska spela golf

Det är andra gången på ett år som Cirkus Clinton gästar Stockholm. Clinton botar passiviteten som "före detta" genom att världen runt turnera med kunniga fast okontroversiella föreläsningar om världsläget.

Hans arvode i fjol var 800 000 kronor och, uppger en initierad person för Aftonbladet, "priset har inte gått ner sedan dess".

Clinton talade i 36 minuter. För att ställa upp i golfturneringen får han ingenting extra - det skulle se illa ut när biljettintäkterna går till SOS barnbyar och Michael Stich aids foundation.

Clinton anlände med nattflyg från Amerika och flyger sent i eftermiddag, med sin 50 man starka livvakt, vidare på sin föreläsningsturné i Europa.

Han tillbringade dagen i sin svit på Grand men tog en kort promenad på Blasieholmskajen.

Och golfformen?

- Mitt handikapp i golf är 10, svarade Clinton.

Men till skillnad från sina medtävlande Lindö Park i Vallentuna i vandrar Clinton i dag inte mellan de 18 hålen. Han har beställt golfbil.

Kändisarna imponerade av expresidenten

Staffan Heimerson