Simon och Morgan fick lämna tävlingen

Publicerad:
Uppdaterad:

Jerker storfavorit i Fame Factorys första veckofinal

1 av 3
Simon fick tävla mot Johan och några fler i publiken föredrog Johan.

Unikt för denna första veckofinal var att två stycken av eleverna skulle åka hem.

Efter en samling strålande framträdanden var det dags för första röstsammanräkningen och våra vänner, tagna av stundens allvar, fick se Simon och Morgan bli utslagna.

Reglerna denna första veckofinal var enkla: den som får minst poäng åker ut direkt medan de som kommer trea och fyra tävlar i extranumret. Sedan är det publiken som väljer vem av dessa som får stanna kvar.

Förväntansfull jury

Juryn bestod som vanligt av en stark samling branschmänniskor som hade en mängd faktorer att ta hänsyn till: sångrösten, musikaliteten, artisteriet, framtida utvecklingsmöjligheter och utstrålningen. Med förtjusning såg de fram emot kvällens framträdanden:

– Äntligen första veckofinalen, jag har längtat, utbrast en förväntansfull jurymedlem strax innan. Riktigt lika uppsluppet var den inte inne i Greenroom, bland eleverna. Förutom de vanliga tävlingsnerverna härskade en orolig känsla, ingen visste riktigt vad som skulle hända.

Jerker fick stormande applåder

Först ut denna afton var Morgan, som trots sin rejäla förkylning genomförde sin låt med lätt raspig stämma. Han var tätt följd av Johan, som med ett konstant leende på läpparna sjöng en Van Morrisson’s ”Brown Eyed Girl”.

En gipsad Per rockade loss även han medan Jerker körde ett coolt nummer som rev ner stormande applåder från publiken. Sist ut denna gång var Simon som fastnat för en Stevie Wonder’s ”I wish”.

Johan klarade sig

Efter den vanliga överläggningen och sammanräkning av utgivna poäng kom juryn fram till följande. Morgan räckte inte riktigt hela vägen fram fick lägst poäng och blev därmed den första att lämna skolan. Men det var inte slut på utslagningen med det, extranumret skulle även genomföras.

Ännu en gång fick Johan och Simon äntra scenen, och denna gång var det publiken som skulle få säga sitt med hjälp av mentometerknappar. Resultatet blev oerhört jämnt: med 53 poäng mot Simons 47 kunde Johan pusta ut för denna gång?

Således var det Simon och Morgan som först fick lämna skolan.

Läs chattarna med Simon och Morgan

Totalpoäng:

Anna Bergstrand

Publicerad: