Spårvagnar har krockat i Frölunda – nio personer till sjukhus

NYHETER

Två spårvagnar har krockat i Frölunda i Göteborg.

Enligt polisen har totalt nio personer skadats i olyckan.

En av dem ska vara allvarligt skadad.

– Jag såg kvinnor med skador i ansiktet, de verkade chockade, säger ett vittne på plats till Aftonbladet.

– Vi har precis kommit på platsen det är två spårvagnar som krockat. Preliminära uppgifter från räddningstjänsten är att en spårvagn har kört in en annan bakifrån, säger Peter Adlersson.

”En ordentlig smäll”

Olyckan som skett vid Marconigatan i Frölunda påverkar kollektivtrafiken, med flera inställda spårvagnslinjer. Det är även stopp i biltrafiken på grund av olyckan.

Vid 17-tiden meddelade polisen att två personer har förts till sjukhus med ambulans, deras skadeläge är oklart.

– Jag hörde en ordentlig smäll, jag var ungefär 300 meter därifrån. Det kom kvinnor med skador i ansiktet, de verkade chockade, säger ett vittne som befinner sig på platsen till Aftonbladet.

Anders Ahlbäck satt i främre vagnen på en av spårvagnarna när olyckan inträffade.

– Plötsligt skakade vagnen till rejält. Många föll till golvet. På kort tid blev det lite panikartat. Många började skrika att öppna dörrarna och barn började gråta, säger Anders Ahlbäck.

Nio personer till sjukhus

En senare uppdatering gör gällande att totalt nio personer har fått skador i spårvagnskrocken – alla har förts till sjukhus för vård.

En person uppges vara allvarligt skadad.

Vid 18.15-tiden var biltrafiken på platsen igång igen. Orsaken till olyckan är för närvarande oklar, men en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik har inletts.

Dagens tre toppnyheter 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM