Nyheter

- Ibland så ropar dom: Börje vinka

NYHETER

Materialaren som tar hand om Hammarbys svettiga tröjor

Bakom varje stor man finns en mamma, eller hur uttrycket nu var.

Bakom varje lag finns en materialare och i Hammarby IF hittar vi Börje Lundberg.

Anton Nottberg från Bajen Fans hemsida ställde Börje mot väggen för att bland annat få svar på vem som luktar sämst i laget.

När Peter Markstedts tröja slängs av i omklädningsrummet, svettig efter ännu en tuff kamp, då är det Börje Lundberg som finns på plats och ser till att den är fräsch till nästa drabbning igen.

Foto: Lasse Allard

Du har inte funderat på att återuppta din målgest med Kennedy där han rider på din rygg nu när vi har ny tränare?

- He he. Vi har faktiskt pratat om det Kennedy och jag. Jag frågade Linde-roth och han hade ju ingenting emot det. Så vi får se vad som händer. Nu får alla se till att gå på samtliga matcher så ingen går miste om det, säger Börje.

Varför tog du jobbet från början?

- Man har ju hållit på med idrott jämnt. Min son var med i Hammarby och då behövdes en lagledare och materialare till juniorlaget och på den vägen är det. I början -90 fick jag förfrågan om att vara materialare för A-truppen och då tackade jag ja.

Hur har ditt jobb utvecklats sen du kom till klubben?

- Jag jobbade halvtid när jag började på 90-talet men nu har det blivit en heltidstjänst. Jag har hand om allt materiel. Om vi åker till match har spelarna bara med sig skor och benskydd medan jag tar med mig matchtröjor, matchbyxor, strumpor, T-tröjor och kalsonger. Vädret spelar in och då måste man ta med sig uppvärmningställ eller fleece-tröjor, säger Börje.

- Sen har jag hand om skokräm, skoborstar, snören och dobbar. Jag har även med mig ett reparationskit. Det brukar bli en fem, sex trunkar inkluderat vattenflaskor och sportdryck.

Reagerar alla i laget likadant på framgång och motgång?

- Ja, det gör dom. Alla hatar att förlora och blir jättelyckliga om man vinner. Så är hela laget.

Hur känns det när profiler som vart med länge försvinner? Jensa G till exempel?

- Sånt händer men man är ju van. Dom kommer och går, det är livet. Förut hade spelarna kvar hjärtat längre, dom var ju Hammarbyare. Spelarna nu är ju proffs och då måste dom ju flytta på sig. Visst saknar jag Jensa och andra men det kommer nya. Man blir ju som en familj.

Hur tycker du läget i laget är nu med tanke på inledningen i serien?

- Det märks ingen skillnad på spelarna. Det är tråkigt att förlora men man måste ju sluta deppa och alltid se framåt. Nästa match är Kalmar och vi har ju spelat bra. Någon match måste man ju ändå vinna. Vi gör ju mål men vi måste göra fler än dom.

Vem sköter sig bäst i laget när det gäller att ta hand om materielen?

- Dom har ju sina uppgifter och jag har mina. Materiel är min uppgift. En timme innan matchstart lägger jag fram allt sen kommer spelarna. Det blir ju lätt stökigt efter match så jag tar hand om grovstädandet och så kollar jag att inget blivit kvar under någon bänk, förklarar Börje Lundberg.

Vilken spelare luktar mest illa?

- Ingen spelare luktar illa. Det är mest ett moln av Eau de Cologne i omklädningsrummet.

Skulle du tycka om ett Börje-tifo på Söderstadion?

- Det vore kul att få lite uppskattning och det har jag ju fått av fansen. Ibland så ropar dom "Börje vinka" och sånt där, men ett Börje-tifo skulle jag inte tacka nej till.

Anton Nottberg (Bajen Fans)

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter