Oklart om svenskar fanns med på planet

1 av 2
NYHETER

150 människor befaras ha dött i flygkraschen i franska Alperna.

Det finns ännu ingen information om det fanns några svenskar ombord.

– Om det skulle komma något sådan information kommer vi naturligtvis tala om det, säger utrikesminister Margot Wallström.

144 passagerare, två piloter och fyra besättningsmedlemmar fanns ombord när ett passagerarplan, en Airbus A320 från tyska lågprisbolaget Germanwings, störtade i sydliga franska Alperna på tisdagsförmiddagen.

Oklart om svenskar

Bolaget har ännu inte gått ut med någon information gällande de ombordvarande personernas nationaliteter. Enligt flera medier uppger dock Spaniens tillförordnade premiärminister att minst 45 av dem var spanska medborgare. François Hollande uppger att det sannolikt finns tyska, spanska och ”troligtvis” turkiska offer bland passagerarna.

Det finns ingen uppgift om eventuella svenskar ombord.

– Än så länge har vi inga uppgifter på UD om att det skulle finnas några svenska ombord, säger Margot Wallström till Aftonbladet.

”Det är förfärligt”

Vad gör ni för att kontrollera det?
– Det gör man på sedvanligt sätt genom att gå igenom passagerarlistor och genom annan information. Om det skulle komma något sådan information kommer vi naturligtvis tala om det.

Margot Wallström kommenterar också olyckan.
– Det är förfärligt. Med dagens flygsäkerhet kanske vi trodde att den här typen av olyckor inte skulle kunna hända mitt i Europa. 
– Det är särskilt hemskt för de anhöriga som hade hoppats att de personer som fanns på planet skulle komma hem, säger utrikesministern.

ARTIKELN HANDLAR OM