Hade problem med aircondition i bilen – öppnade motorhuven

avMiriam Bratt

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Genrebild.

När Kellen Moore från amerikanska Michigan tyckte att bilens aircondition strulade visste han inte vad som var problemet.

När han öppnade motorhuven fick han sig en chock.

”Ekorrarna är listiga”, skriver vännen Gabe Awrey på Facebook.

Kellen Moore från Michigan i USA fick problem när han satte på aircondition i sin bil. Så fort han försökte sätta på den praktiska funktionen så hördes konstiga ljud från bilen.

För att se vad som var fel gick han fram och öppnade motorhuven – då fick han se en märklig syn.

Motorrummet var fyllt av kottar.

Trodde inte sina ögon

Han filmade kottarna och skickade till sin kollega Gabe Awrey som inte kunde tro sina ögon. Gabe krävde därför att han själv skulle få inspektera bilen.

Så Kellen körde bilen till den restaurang de båda jobbar på och Gabe kunde konstatera att det var precis så konstigt som det såg ut. Han tog även en egen bild som han sedan spred på sociala medier.

”Kom ihåg att kolla era motorhuvar den här tiden på året! Ekorrarna är listiga”, skriver han på Facebook när han delar bilden.

Det tog de båda vännerna 45 minuter att plocka bort alla kottar och det var inte en enkel match. Kottarna hade nämligen expanderat av värmen och vissa satt fast ordentligt.

– Jag vill också poängtera att min vän köpte den här bilen för en och en halv månad sedan. Då fanns inga kottar där, säger Gabe till den lokala tidningen M Live Michigan.

Inte ovanligt i Michigan

Båda vännerna är övertygade om att de som ligger bakom den mäktiga gömman är ekorrar. Det är nämligen inte ovanligt i Michigan.

– Det här händer alla så småningom, men inte i den här skalan. I värsta fall hittar du några ekollon i ditt luftfilter eller så. Alla som har sett den här bilden kan inte tro sina ögon. Det är det perfekta hemmet för en ekorre. Isolerat och fullt med mat i form tallskott. Ganska praktiskt tills ditt bo blir borttaget, säger Gabe till lokaltidningen.

En meteorolog i Michigan, Joe Charlevoix, har även delat bilden på Facebook och fått över 2 000 delningar.

”Ekorrar håller sig sannerligen upptagna”, inleder han inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Michigan

Bilar

USA

Trafik