Är det här en död mus i Red bull-burken?

NYHETER

En film där en död mus hittas inuti en energidrycksburk har fått enorm spridning på sociala medier.

Amerikanen Josh Henely hävdar att han upptäckte råttan först dagen efter att han druckit upp burkens innehåll.

Videon uppmärksammas av flera brittiska medier, men många ifrågasätter hur mycket videon överensstämmer med verkligheten.

Videon, som på bara några dagar delats över en halv miljon gånger inleds med orden ”Jag drack en Red bull i går. Men uppenbarligen skulle jag inte ha tagit en Red bull... Eftersom det är en mus där inne”.

Josh Henely, som laddat upp klippet, tar sedan fram en kniv och börjar karva i burken. Så fort burkens överdel avlägsnats framträder mycket riktigt en död mus på dess botten.

Foto: Privat/Facebook

Videon har även plockats upp av flera brittiska medier, men sanningshalten i videon ifrågasätts. Bland kommentarerna återfinns en rad skeptiker, som tvivlar på att musen skulle ha legat där redan då burken öppnades.

Den där musen tog sig in i den där burken och dog” och ”Klättrade antagligen i efter att han druckit den” kommenterar två personer.

Vissa hävdar till och med att Josh Henely själv har planterat musen i burken.

Man kan lätt se var man har skurit upp bottnen. Det är till och med ett borrhål i det”, skriver en person.

Andra ifrågasätter hur mannens hälsotillstånd skulle ha tett sig om han verkligen hade druckit drycken där en död mus legat och marinerat.

Enligt företaget är det helt uteslutet att musen kommit dit under produktionen.

– Det är otänkbart att en partikel – än mindre någonting sådant här – skulle kunna ta sig igenom processen av modern dryckesframställning i världsklass, säger en talesperson för Red bull till brittiska Daily Mirror.

Trenderna i sociala medier 2018 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

Skadedjur