Svartenbrandt anmäld för olaga hot

Lars-Inge Svartenbrandt, numera Lars Ferm, släpptes i helgen efter fem år i fängelse.

Men redan nu är han misstänkt för nytt brott - hans dotter Jackie Ferm har anmält honom för olaga hot.

– Vad är det som har hänt? Det är ett vattenskvalp i ett glas. Hela mitt jävla liv är det, säger han till Aftonbladet.

I lördags släpptes Lars Ferm från anstalten Salberga i Sala efter flera år i fängelse för rån.

Som en fri man åkte han hem till dottern Jackie Ferms bostad i Stockholm.

Enligt Expressen åt de morotskaka och Lars Ferm lovade att ta hand om henne och pojkvännen Ola Brisings hundar när de åker på semester. Under en hundpromenad besökte Lars Ferm en bar. När han kom hem betedde han enligt dottern ”underlig”, skriver tidningen:

– Han ville sova i hallen under brevlådan för där kändes det som att han var i en cell.

”Ska hållas förhör”

Sedan blev pappan hotfull och ska enligt Jackie Ferm ha sagt att han skulle kasta ut henne genom fönstret.

– Han skrek "lägg dig på sängen och be om nåd", berättar Jackie Ferm för Expressen.

Med hjälp av pojkvännen fick hon ut pappan ur lägenheten. Dagen efter ringde Lars Ferm upp henne och ska ha sagt att han ”tänkte skjuta henne i huvudet”.

Då anmälde hon honom för olaga hot.

– Han ska inte vara ute när han beter sig så här. Jag känner mig livrädd, säger hon till Expressen.

Stationsbefälet på Södermalmspolisen i Stockholm bekräftar att Jackie Ferm anmält sin pappa.

– Det pågår en utredning, jag kan inte säga mer än att den kommit in och att det rör olaga hot. Vi har inte vidtagit några utredningsåtgärder, men det ska hållas förhör med de inblandade. Men när det sker vet jag inte, säger Stefan Håkansson till Aftonbladet.

”Kvinnor får konstig uppfostran”

Lars Ferm bor nu på ett hotell i Borlänge och han berättar att han ska ansöka om pass för att resa utomlands. Var han ska resa vet han inte än. Den upprättade anmälan mot honom menar han bygger på ett missförstånd.

Enligt honom själv ska han ha skrämt upp henne när han bett henne att ”hålla käften”.

– Kvinnor får en konstig uppfostran. I stället för kärlek får ni rättigheter och det klarar ni inte av. Hon speedade upp sig och sa: ”Va?”. Hon vill så väl. I ett anfall av förvirring lämnar hon in en skriven anmälan, säger han till Aftonbladet.

Han tror att hans dotter ”förmodligen ångrar det här nu”.

– Hon är en bra tjej. Och hon har mig som far och det får man nog anse som ett ankare, en viss tyngd. Det är drag i familjen Ferm även om vi är lite splittrade i dag. Jag säger inte det med elakhet, arrogans och hånfullhet utan det jag talar om är den verkliga kraften som binder ihop människor. Vi kommer aldrig komma överens om vi inte kommer överens på riktigt.

”Jag älskar henne”

Han säger att han inte pratat med sin dotter sedan i helgen. Inte mer än att hon har skickat ett sms där hon bad honom att sluta dricka.

– Hon vill nagla fast mig för hon vill att jag ska ta ansvar. Hon är lika tuff som jag var när jag var ung, hon är tjej och hon har en massa maktapparater som jag kanske har underskattat. Jag vet inte. Det är jag som har fött henne och jag älskar henne. Men vi har koordinationsproblem i familjen men hon och jag kommer bäst överrens. Men ska vi skylla på spriten eller att jag suttit för länge i fängelse?

Aftonbladet har sökt Jackie Ferm för en kommentar.

Publisert: