Stjärnmodell gripen i Dubai – riskerar långt fängelsestraff

Publicerad:

NYHETER

Hade elva plastpåsar med kokain på sig

Toppmodellen från Stockholm stod utanför ett lyxhotell i Dubai när narkotikapolisen slog till. 

Nu har han ställts inför rätta – och riskerar upp till 15 års fängelse.

– Jag drömmer varje natt om att vakna upp och vara tillbaka i mitt gamla liv, skriver 29-åringen i ett inlägg på nätet.

Den 29-årige manlige toppmodellen greps utanför ett lyxhotell i Dubai.
Foto: GETTY IMAGES
Den 29-årige manlige toppmodellen greps utanför ett lyxhotell i Dubai.

Den 29-årige manlige toppmodellen, som är bosatt i Stockholm, greps i maj utanför ett lyxhotell i Dubai. Narkotikapolisen fick tips från en person som befann sig på plats och som uppgav att 29-åringen försökte hitta någon som ville köpa narkotika.

– En patrull åkte till platsen och grep den misstänkte, säger en polis som vittnade mot den svenske toppmodellen, när rättegången började i domstolen i Dubai i går, enligt tidningar i Dubai.

Samma vittne berättade i rätten att 29-åringen hade elva plastpåsar med kokain, sammalagt 21 gram, i fickan när han greps.

Internationell modellkarriär

Enligt åklagaren har toppmodellen haft för avsikt att sälja kokainet och yrkar på det hårdaste straffet, 10 till 15 års fängelse och/eller höga böter.

– Svensken medgav att han hade knark i fickan, med säger att det var för eget bruk, att han inte skulle sälja det, säger en person som var på plats när rättegången började igår.

Den 29-årige mannen har en lång och framgångsrik karriär som internationell modell. Han har varit reklamansikte för kända varumärken och prytt förstasidor i stora magasin. På nätet finns flera bilder på den gripne modellen tillsammans med internationella superstjärnor som Jay Leno och Jean–Claude Van Damme.

Riskerar långt fängelsestraff

En person med insyn i ärendet säger att det inte är helt omöjligt att 29-åringen benådas.

– Det kan bli så att domstolen tar hänsyn till att det är första gången han bryter mot lagen och att han bara är på besök här.

– Om han inte benådas, men ändå har tur så döms han bara för innehav, vilket ger fängelse i upp till fyra år. Men om åklagaren lyckas visa att hans avsikt var att sälja så blir det betydligt längre straff.

Några dagar innan rättegången började skrev toppmodellen på en sida på nätet:

”…jag drömmer varje natt om att vakna upp och vara tillbaka i mitt gamla liv, men vaknar fortfarande upp på en annan planet, långt från allt och alla jag kände…”

Rättegången fortsätter i slutet av september.

Publicerad: