Duell mellan Löfven och Reinfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

I kväll duellerade statsminister Fredrik Reinfeldt med S-ledaren Stefan Löfven i SvT:s Aktuellt.
Det var första gången de möts i en debatt utan andra deltagare.

Enligt tradition så har statsministern och oppositionsledaren debattduellerat mot varandra när oppositionen presenterat sina alternativ till regeringens budgetförslag.
Men den sedan upphörde med Mona Sahlin. Sedan hon lämnar partiledaruppdraget har ingen S-ledare debattduellerat med statsminister Fredrik Reinfeldt (M).

Sällsynta

Men i kväll, i SvT:s Aktuellt, blev det alltså en duell mellan statsministern och hans utmanare, Stefan Löfven. Det var första gången de möttes i en debatt på tu man hand. Även andra debatter med dem som deltagare är sällsynta eftersom Löfven inte sitter i riksdagen och inte kan delta i debatterna där.
Att duellen mellan dem blev av just i dag beror på att regeringens fyra partiledare tidigare i dag presenterade nyheter ur det budgetförslag som finansminister Anders Borg lägger på riksdagens bord på onsdag.

Sänker skatten

Det var tre förslag om sänkta skatter. Ett femte jobbskatteavdrag, alltså lägre inkomstskatt för alla som jobbar. Höjd brytpunkt för statlig skatt, alltså lägre inkomstskatt för personer med något högre inkomster. Och sänkt skatt för svenskar som bor utomlands men har svenska inkomster, de har inte hängt med i regeringens skattesänkarlopp.
Aktuellt går SvT2 och börjar klockan 21.

Publicerad: