Nyheter

”Nye Hagamannen” häktad för fler överfall

Av: 

Anders Johansson

NYHETER

Aftonbladets källa: "Misstänks för sex nya brott"

Utredningen mot den 23-årige, "nye Hagamannen" växer.

Han är nu misstänkt för en rad nya brott och har blivit häktad för några av dem.

– Han är häktad för tre nya brott mot tre nya kvinnor, säger kammaråklagare Elisabeth Brandt som leder förundersökningen.

Tidigare dömd för sexbrott  Polisen misstänker att 23-åringen har levt ett dubbelliv och med jämna mellanrum gett sig ut för att våldta. Mannen nekar till brott.
Tidigare dömd för sexbrott Polisen misstänker att 23-åringen har levt ett dubbelliv och med jämna mellanrum gett sig ut för att våldta. Mannen nekar till brott.

Den 23-årige mannen tycks ha levt ett dubbelliv.

Utåt sett har han haft en bra utbildning, flickvän, ordnad ekonomi och lägenhet i Stockholms innerstad. Hans mamma är polis och har jobbat mycket med att hjälpa våldsutsatta kvinnor.

Våldtagen i soprum

Bakom den välputsade fasaden misstänks han med jämna mellanrum ha gett sig ut, bland annat på Kungsholmen, för att våldta kvinnor.

Polisen fick upp spåren efter den misstänkte serievåldtäktsmannen efter ett överfall den 22 december. Då ska han enligt Aftonbladets uppgifter ha följt efter en kvinna från tunnelbanan vid Fridhemsplan. Han slet in henne i ett soprum, våldtog och misshandlade henne brutalt.

– Hon har blivit utsatt för en väldigt brutal våldtäkt, det är sällan vi ser så mycket våld i en våldtäkt, har kvinnans målsägandebiträde Hanna Lindblom sagt tidigare.

En månad senare kunde 23-åringen gripas - enligt uppgift tack vare DNA.

”Minst sex nya brott”

Utredarna har därefter lyckats binda honom till en rad ouppklarade fall.

– Han misstänks för minst sex nya brott, säger en källa.

Tre av dessa fall har åklagaren gått vidare till tingsrätten med, och i fredags blev han häktad bakom stängda dörrar även för de brotten:

• Sexuellt ofredande, 22 oktober 2013 i Stockholm,

• Misshandel, 16 november 2013 i Stockholm

• Försök till våldtäkt, 10 december 2013 i Stockholm.

I samtliga dessa fall är brottsoffren kvinnor.

Tillvägagångssättet ska vara liknande, enligt en källa:

– Han förföljer dem och attackerar dem sedan.

Tog strypgrepp

Elisabeth Brandt vill inte gå in närmare på antalet brottsmisstankar och tillvägagångssätt med hänvisning till förunderökningssekretessen.

– Utredningen är inne i ett väldigt känsligt läge egentligen ända fram till att åtal väcks, säger hon.

23-åringen har tidigare dömts till två års fängelse för våldtäkt.

I april 2012 hade följt med en ung kvinna hem efter en fest för att sova över. När hon vägrade ha sex med honom blev han våldsam, tog strypgrepp, hotade att slå ihjäl henne om hon inte var tyst, och förgrep sig sexuellt på henne flera gånger. Innan han gick stal han hennes mobiltelefon. Han dömdes samtidigt för att ha köpt sex av prostituerade vid tre tillfällen. Bland bevisen fanns mannens egna filmer från dessa tillfällen.

Sinnesundersökning

På hans mobiltelefon fanns ytterligare tre filmer som visade när han hade sex med tre andra tjejer, däribland en dåvarande flickvän.

Han släpptes villkorligt fri i slutet av augusti förra året. Bara ett par månader misstänks han ha återfallit i nya brott.

En tid efter gripandet ska han ha tillverkat en snara inne på häktet och försökt ta livet av sig. Hans flickvän har också gjort slut.

Mannen ska nu genomgå en liten sinnesundersökning.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert: