Nyheter

Kräver ministerns avgång efter attacken

Av: 

Andreas Söderlund

NYHETER

Kamera filmade när journalisten överfölls

Efter det brutala överfallet.

Bilderna på den blodiga journalisten väcker nu nytt liv i demonstrationerna.

De kräver inrikesministerns avgång.

En kamera på instrumentbrädan filmade när journalisten Tatjana Chornovil överfölls på juldagsnatten.

Bilder visar hur en svart Porsche Cayenne rammar hennes bil flera gånger.

Chornovil har berättat att hon steg ut ur bilen och försökte springa efter hjälp. Filmsekvensen avslutas med två män stiger ut och springer efter henne.

Hon hittades senare misshandlad i ett dike.

– När en väldigt, väldigt fin bil rammar dig först i sidan, sedan bakifrån och sedan framifrån. Då förstår du att de redan har fått betalt för ditt liv, säger Chornovil till Channel 5.

Nytt liv i demonstrationerna

Bara timmar innan överfallet hade hon publicerat bilder på inrikesministern Vitalij Zakharchenkos hem. Det var en del av en granskning av ukrainska topptjänstemäns ekonomiska förhållanden, enligt Reuters.

Det är däremot bilderna på hennes eget blodiga ansikte som nu ger ny kraft till demonstrationerna i Ukraina. Under julannandagen protesterade hundratals utanför inrikesdepartementet. De bar bilder på Chornovil och krävde inrikesministerns avgång.

– Vår polis skyddar inte längre sitt folk, de slåss mot dem i stället, de skadar och förtrycker dem, säger demonstranten Valentina Gorilova, 47, enligt Reuters.

Tre män gripna

Tatjana Chornovil har haft en aktiv roll i protesterna mot den ukrainska regeringen. Hon blev känd förra året då hon infiltrerade president Viktor Janukovytj hem för att visa vilket överflöd han lever i. Det är den granskningen som har fortsatt ända fram till attacken på juldagsnatten.

Totalt tre män har gripits misstänkta för misshandeln, enligt Reuters. Det finns ännu ingen officiell förklaring till varför de överföll henne.

ANNONS

Den omåttligt populära Muminmuggen "Fiske" finns nu till 30% rabatt hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert: