Kvinna attackerad av okänd man

NYHETER

Sjätte överfallet på Lidingö sedan i höstas

1 av 2 | Foto: Polisens tekniker skickades till platsen för att säkra eventuella spår.

En kvinna blev oprovocerat misshandlad på Lidingö tidigt i morse – det sjätte fallet på ön sedan i oktober.

Men det är oklart om överfallet har något med de tidigare att göra.

– Det är för tidigt att säga än, säger Sven-Erik Olsson på polisen.

Kvinnan var vid en busshållplats i Torsvik på Lindingö utanför Stockholm när hon plötsligt attackerades av en man.

Gärningsmannen ska ha slagit kvinnan i ansiktet och sedan försvunnit från platsen.

Fördes till sjukhus

En bekant till kvinnan larmade polisen strax före klockan 05 på söndagsmorgonen. Gärningsmannen har ännu inte gripits.

– Vi hade flera patruller där som spanade i området och kontrollerade några personer, men det har inte gett något, säger Sven-Erik Olsson, informatör på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Kvinnan fick föras till sjukhus med ansikts- och tandskador och polisens tekniker skickades till platsen för att säkra eventuella spår.

Gärningsmannen beskrivs som cirka 25-30 år gammal. Han ska vara lång och ha kort skägg. Mannen var klädd i sotarmössa, mörka kläder och pratade svenska utan brytning.

Aftonbladet har flera gånger tidigare skrivit om överfallen på kvinnor på Lidingö.

Överfallet i morse är det sjätte på en kvinna på Lidingö sedan i oktober, men det verkar inte röra sig om en och samma gärningsman i samtliga fall. 

Oklart om samband

Polisens gärningsmannaprofilgrupp har analyserat tillvägagångssätt och signalement och kommit fram till att det finns stora likheter mellan två av överfallen. De skedde den 1 och den 27 oktober.

Signalementet som polisen gick ut med då var att gärningsmannen är mellan 20 och 30 år gammal och mellan 180 och 195 centimeter lång. Han ska ha smal kroppsbyggnad, mörkt hår, ljus hy och ljus röst.

– De drabbade har berättat att mannen sett trevlig och välklädd ut, har Lars Byström, pressansvarig på Stockholmspolisen, tidigare sagt till Aftonbladet.

Om det i morse har något samband med övriga fall är dock oklart.

– Det är för tidigt att säga. Man måste titta på det här och prata mer ingående med kvinnan och få ytterligare signalement, säger Sven-Erik Olsson.

På kvällen den 28 november överfölls en kvinna som var ute och joggade. När hon låg på marken började gärningsmannen sparka på henne och slå henne med knytnävarna. Den 16 november blev en kvinna slagen på kroppen och den 24 oktober överfölls en kvinna på Kottlavägen.

Den som har tips att lämna om överfallet i morse eller tidigare överfall kan ringa till polisen på 114 14.