Mordmisstänkt i Ulricehamn släppt på fri fot

NYHETER

I fredags anhölls en man misstänkt att ha mördat en kvinna i 60-årsåldern i Ulricehamn.

Åklagare hade fram till klockan 12 på måndagen att begära mannen häktad – men mannen är nu släppt.

– Jag kan bara konstatera att vi inte kunde komma upp på den nivå av bevisning som krävs, säger kammaråklagare Patrik Tilly.

Den man som anhölls i fredags, skäligen misstänkt för mord på en kvinna i Ulricehamn, släpps på fri fot.

Åklagare hade fram till klockan 12 på måndagen att begära mannen häktad, men strax innan tiden gick ut meddelade åklagare att mannen släpps på fri fot.

– Vi inte har kommit upp på den nivå som krävs, bevismässigt, för att begära honom häktad, säger kammaråklagare Patrik Tilly.

Förnekar brott

Misstankarna kvarstår dock mot den misstänkte mannen, som är i 25–30-årsåldern, uppger åklagare. Polisen har arbetat med en förstärkt personalstyrka under helgen.

Mannen förnekar att han har någonting med mordet att göra, uppger kammaråklagare Patrik Tilly.

Hur säker är du på att ni har rätt person?

– Jag vill inte kommentera det, jag kan bara konstatera att vi inte kunde komma upp på den nivå av bevisning som krävs, och då är vi skyldiga att försätta personen på fri fot, säger kammaråklagare Patrik Tilly.

Försvann efter motionsrunda

Det var i tisdags som slog anhöriga larm om att en kvinna i 60-årsåldern i Ulricehamn var försvunnen. Hon hade varit ute på en motionsrunda i Lassalyckans rekreationsområde.

Vid niotiden på kvällen hittades kvinnan död. Polisen bedömer att hennes kropp utsatts för yttre våld.

Allmänheten varnades

I dagarna efter händelsen gick Lena Matthijs ut med en varning till allmänheten, där hon uppmanade folk att inte gå ensamma i området och att undvika att lyssna på hög musik i hörlurar.

Kvinnan som misstänks ha mördats var anställd vid Ulricehamns kommun.

– Det är en sorgens dag. Hon var en mycket uppskattad kollega och chef, sade Mattias Josefsson (s), kommunstyrelsens ordförande, till Aftonbladet i onsdags.

Så har brottsstatistiken förändrats genom åren 00:43