Kvinna misstänks ha mördats utanför Örnsköldsvik

avGustaf Tronarp

NYHETER

En kvinna har hittats död i sin bostad i ett mindre samhälle utanför Örnsköldsvik.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord.

– Det är omständigheter som gör att vi inte kan utesluta att ett grovt våldsbrott har begåtts, säger presstalespersonen Börje Öhman.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, anträffades död i sitt hem vid lunchtid på onsdagen. Det dröjde dock ända till torsdagskvällen innan Aftonbladet fick kännedom om det inträffade – och först på fredagseftermiddagen bekräftade polisen uppgifterna.

– Det stämmer att en kvinna anträffats avliden och att det finns omständigheter som gör att vi inte kan utesluta att ett grovt våldsbrott har begåtts, säger Börje Öhman, presstalesperson på polisen i region nord, och fortsätter.

– Rubriceringen i nuläget är mord.

Ingen gripen

Bostaden spärrades av, och en teknisk undersökning har genomförts.

Polisen har också knackat dörr i området. Ett flertal personer har även förhörts.

– Vi har bland annat pratat med anhöriga till kvinnan och andra som är naturliga att prata med i ett sådant här fall, säger Börje Öhman.

Ingen misstänkt har gripits.

– Än så länge har ingen frihetsberövats. Vi avvaktar resultatet från obduktionen av kvinnans kropp. Det kommer att bli avgörande för hur vi går vidare.

”Läget är fryst”

Först under måndagen väntas obduktionen bli helt klar. Enligt polisen kommer utredningen sannolikt stå tämligen stilla under helgen.

– Vi har gjort det vi kan i form av akuta åtgärder, så nu är läget ganska fryst och vi inväntar resultatet av obduktionen, säger Börje Öhman.

Så många dödas varje år 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM