Nordkoreas nya hot: Sänka Japan och förvandla USA till aska och mörker

NYHETER

Efter att FN röstat igenom nya sanktioner mot Nordkorea fortsätter diktaturen med att rikta kraftord mot omvärlden.

Nu hotar landet att med kärnvapen ”sänka Japan” och förvandla USA till ”aska och mörker” uppger den statliga nyhetsbyrån KNCA.

– Japan behöver inte längre finnas i närheten av oss, säger kommittén för externa relationer och propaganda i ett uttalande

1 av 2 | Foto: STR / AFP KCNA VIA KNS

Det var i måndags som FN:s säkerhetsråd röstade för skärpta sanktioner mot Nordkorea som svar på deras senaste provsprängningar av kärnvapen.

De nya sanktionerna beskrivs som de hårdaste mot Nordkorea hittills då försäljningen av naturgas och råolja till landet begränsas och all textilexport från landet stoppas.

Nordkorea har tidigare varnat medlemsländerna för att ytterligare begränsa deras handelsutrymme och i tisdags, innan omröstningen, hotade Nordkorea att orsaka USA den största smärta landet någonsin genomlidit om nya sanktioner röstades igenom i FN.

”Japan behöver inte existera”

Under onsdagen gjorde Nordkoreas myndighet för fred i Asien och Stillahavsregionen, som ansvarar för landets externa relationer och propaganda, ett uttalande där man hotade att använda kärnvapen som skulle reducera USA till ”aska och mörker” och ”sänka” Japan.

”Låt oss förvandla USA:s fastland till aska och mörker. Låt oss ge utlopp för vårt hat genom att mobilisera alla vedergällningsredskap som har förberetts fram tills nu”, uppger kommittén i ett uttalande som publiceras av den statliga nyhetsbyrån KNCA.

”Japan behöver inte längre existera i närheten av oss. De fyra öarna borde sänkas i havet genom en atombomb”.

”Ett ondskans verktyg”

I samma uttalande beskrivs FN:s säkerhetsråd med dess 15 medlemsstater som ”ett ondskans verktyg” som består av mutade länder som dansar efter USA:s pipa. Även Sydkorea omnämns som ”förrädare och hundar åt USA”.

Under torsdagen svarade Japan på den upptrappade ordväxlingen.

”Detta meddelande är extremt provocerande och flagrant och något som markant ökar den regionala spänningen. Det är absolut oacceptabelt, säger den japanska chefssekreteraren Yoshihide Suga under en presskonferens.

Även USA:s president Donald Trump har tidigare svarat på Nordkoreas hot med att ytterligare provokationer kommer att mötas med ”eld och raseri”.

Trots hotet från Nordkorea säger Sydkoreas president Moon Jae-In i en intervju med CNN på torsdagen att han är emot att föra in kärnvapen på sydkoreansk mark då det skulle göra det omöjligt för Syd och Nord att få fred och skulle kunna innebära en kärnvapenkapprustning i regionen.

ARTIKELN HANDLAR OM