Katter

Elvira sprang bort – kom hem efter sju år

Gåtan med försvunna katten fick sin (k)lösning

Av: 

Jonas Månsson

Elvira sprang bort. Kom hem efter sju år.
Elvira sprang bort. Kom hem efter sju år.

NYHETER

Lyckan är total hemma hos Tullingebon Linda Edin.

I sju år hade hon saknat sin bortsprungna katt Elvira innan hon på söndagen kom hem efter att ha hittats några kilometer hemifrån.

– I kväll ska vi sova i samma säng, säger ägaren Linda Edin.

I samband med en semesterresa 2013 lämnade Linda Edin bort sina två katter Trisse och Elvira till vänner som skulle vara kattvakter. När hon kom hem från semestern var Elvira försvunnen.

– Hon blev rädd för något och sprang iväg. Hon är lite småskygg av sig, säger Linda Edin.

Efter försvinnandet satte hon upp lappar i området, men utan framgång.

– Jag har hoppats att någon har tagit hand om henne, men det är först nu det har kommit en bild på henne, säger Linda Edin.

Ägaren Linda Edin.

Under söndagen hade nämligen de två andra Tullingeborna Linda Johansson och Thomas Gjutarenäfve hittat Elvira, tagit hand om henne och spridit en bild på henne i en lokal Facebookgrupp.

– Han hade skrivit att hon hade en bruten svans, men Elvira har en lite krökt kota som gör att den ser bruten. Det är ett kännetecken för henne, säger Linda Edin.

Efter sju år som bortsprungen kunde katten Elvira komma till sin ägare.

Genom åren har Linda Johansson sett Elvira stryka omkring i sitt bostadsområde och när katten har kommit till henne har hon hjälpt till så att den har fått mat. Hon upplever att Elvira har blivit ganska bra omhändertagen även om hon varit bortsprungen.

– Jag har bekymrat mig för katten i flera år och den verkar ha fattat tycke för mig. Jag har även sett den hos någon annan granne. Det känns väldigt skönt att hon har fått komma hem nu, säger Linda Johansson.

Kände igen varandra direkt

Elvira hittades några kilometer bort från Linda Edins hem och under söndagseftermiddagen fick de båda sammanstråla igen efter sju år. Linda är övertygad om att det är hennes katt som nu kommit tillrätta.

– Hon ser ganska välvårdad ut och var sig lik. Hon är ganska skygg, men kom snabbt fram till mig när jag ropade hennes namn, säger hon.

För säkerhets skull ska Elvira till veterinären.

För säkerhets skull ska Linda Edin ta Elvira till veterinären efter återföreningen.

– Hon är även chipmärkt och det ska vi kolla, men jag är nästan hundra procent säker på att det är hon, säger hon.

Under kvällen har katt och matte fått koppla av tillsammans

– Jag har haft henne hos mig så min andra katt börjat bli lite nyfiken. I kväll ska vi sova i samma säng. säger Linda Edin .

ANNONS EXTERN LÄNK

Har du Covid-19? Få svar snabbt med enkelt hemmatest – beställ här

Quicktest

Publisert:

LÄS VIDARE

LISTA: Husdjuren som söker nytt hem

ÄMNEN I ARTIKELN

Katter