Våldtäktsutredning mot minister nedlagd

Av: 

TT

Publicerad:
Australiens premiärminister Scott Morrison (bilden) skakas av att en av hans ministrar har anklagats för våldtäkt.
Foto: Rick Rycroft/AP/TT
Australiens premiärminister Scott Morrison (bilden) skakas av att en av hans ministrar har anklagats för våldtäkt.

NYHETER

Utredningen av våldtäktsanklagelser riktade mot en icke-namngiven manlig minister i Australien läggs ner. Det meddelar polisen som uppger att det inte finns tillräckliga bevis för att gå vidare.

Ministern anklagas för att ha våldtagit kvinnan i New South Wales 1988, innan han gav sig in i politiken. Anklagelserna lyfts fram i ett brev som har skickats till bland andra premiärminister Scott Morrison – skrivet av vänner till kvinnan som tog sitt liv förra året. I brevet fanns en detaljerad redogörelse för det påstådda övergreppet.

Polisen i New South Wales uppger att kvinnan inte gjorde någon formell anmälan och att utredningen läggs ner i brist på bevis.

Den utpekade ministern nekar till brott och kan sitta kvar i regeringen. Men Morrison står ändå under stor press eftersom tre tidigare anställda hos det styrande Liberala partiet nyligen har berättat om att de har våldtagits av en oidentifierad kollega. En av dem har offentligt gått ut med att hon utsatts för övergrepp i parlamentsbyggnaden.

Nu har en dygnet-runt-öppen telefonlinje öppnats dit tidigare och nuvarande anställda i parlamentet kan ringa för att berätta om de har utsatts för felaktigt beteende.

Publicerad: