Personbil kraschade in i busskur – flera skadade

Uppdaterad 2021-05-30 | Publicerad 2021-05-29

En personbil kraschade in i en busskur i Västerås på lördagen.

Två män vårdas för allvarliga skador.

En man har gripits misstänkt för bland annat drograttfylleri.

En stor räddningsinsats har under eftermiddagen pågått i Västerås efter att en personbil kraschat in i en busskur. Flera personer befann sig på platsen och väntade på bussen när bilen rammade kuren.

– Det är ett antal personer som skadats. Vi är på plats med en stor resurs för att hålla ordning och ta reda på vad som hänt, sa Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen region Mitt vid 17-tiden.

Föraren smet

Busskuren är helt demolerad och föraren av bilen avvek från platsen i samband med kraschen, enligt räddningstjänstens inre befäl. Bilen hittades i anslutning till platsen.

Strax innan klockan 19 uppgav polisen att en man i 50-årsåldern har gripits. Han är nu misstänkt för flera brott. Ytterligare en person ska ha färdats i bilen.

Föraren ska ha smitit från platsen.

– Den misstänkte mannen greps i närheten av olycksområdet i samband med ett fordonsstopp av en annan bil. Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, grov olovlig körning och drograttfylleri, säger Daniel Wikdahl.

Två allvarligt skadade

Region Västmanland uppgav under lördagskvällen att en man i 30-årsåldern och en man i 50-årsåldern vårdas på sjukhus för allvarliga skador.

Enligt Daniel Wikdahl är skadeläget för männen ”allvarligt men stabilt”.

Det är ännu okänt vad som föranlett kraschen. Vägen har varit avspärrad under räddningsarbetet.

Det är ännu okänt vad som föranlett kraschen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln