Politik

Rulltrappeslickande politiker: Coronan är i praktiken borta

Av: 

Elle Kari Karlsson

NYHETER

Lokalpolitikern Urban Persson reste i våras till Stockholm för att smittas med corona genom att slicka på en rulltrappa.

När smittspridningen nu ökar i landet igen går politikern mot alla experter.

”Coronan är i praktiken borta i Sverige. Det är en masshysteri”, skriver han i en debattartikel.

Lokalpolitikern Urban Persson skapade i våras rubriker när han åkte från Storfors till Stockholm för att försöka få corona. Bland annat ska han ha slickat på ett rulltrapperäcke, men blev enligt egen utsago tyvärr inte smittad.

Att hans lämplighet som politiker ifrågasatts har inte stoppat honom från att fortsätta nå ut med sina åsikter om hur pandemin bör hanteras.

”Idag har jag för en gångs skull positiva nyheter. Coronan är i praktiken borta i Sverige. Svenskarna är närmast flockimmuna. Det blir ingen andra våg. Kanske några hundra personer dör inom något år. Sedan kan Covid-19 fortsätta som en variant av influensa”, skriver han i en debattartikel.

Det du skriver går ju emot vad experterna säger – att smittspridningen snarare ökar i Sverige. Vad har du för kunskap som inte forskarna har?

– Jag är nog expert ganska bra, det är inte så lätt för experterna heller att uttala sig. Det ser man på folkhälsogubbarna, de är ganska försiktiga. Kunskap har mindre betydelse och det är vad som är politiskt korrekt som framförs.

Urban Persson har uppfattningen att det är ett allmänintresse att smittan sprids.

– Det är ju skillnad på smitta och smitta, det är ytterst få som dör numera. Folk måste smittas, vaccin funkar ju inte i praktiken för den här typen av sjukdom, säger Urban Persson.

Urban Persson sitter i Storfors kommunfullmäktige för det lokala partiet Storforsdemokraterna.

Urban Persson sitter i Storfors kommunfullmäktige för det lokala partiet Storforsdemokraterna. I samband med att han kom hem från sitt misslyckade smittningsförsök blev han nekad att delta på ett möte trots att han hade suttit i karantän.

– Kommunalrådet sa att jag skulle ut. Det är sånt trams att det inte är klokt, säger Urban Persson.

Mindre hjärntvättad än andra

I debattartikeln skriver du att du är mindre hjärntvättad än andra. Menar du att folk är förda bakom ljuset?

– Visst är dom det. Jag har inga ungar och ingen chef. Sen är jag förmögen också – jag behöver inte svassa efter någon annan. Jag har ju möjlighet att säga saker som andra inte vågar tänka ens i sin vildaste fantasi.

– Alternativet är ju att bara ge sig, det är inget roligt. Det tänker jag inte göra. Jag har ju rätt, det har jag alltid tyckt.

Urban Persson har ännu inte smittats av corona.

ANNONS

Munskydd, Covidtester och mycket mer till bra priser – och SNABB leverans hem till dörren!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Politiker reste till Stockholm för att få corona

ÄMNEN I ARTIKELN

Politik

Debatt

Covid-19

Storfors