Hälften kan få sparken från Twitter

Över hälften kan få sparken från Twitter.

Det avslöjas i interna meddelanden som New York Times tagit del av.

De anställda har uppmanats att gå hem och vänta på ett mejl med ämnet: ”Din roll på Twitter”

Under torsdagen fick anställda på Twitter ett mejl som sa åt dem att gå hem och inte komma till kontoret under fredagen eftersom att företaget ska börja sparka anställda, det skriver New York Times. De stänger även alla sina kontor på fredagen.

”Vi inser att det här kommer påverka flera individer som har gett värdefulla bidrag till Twitter, men det här är tyvärr nödvändigt för att säkra företagets framgång i framtiden” stod det bland annat i mejlet som skickades ut under torsdagen.

Elon Musk tog över Twitter för lite mer än en vecka sen
Elon Musk tog över Twitter för lite mer än en vecka sen

Meddelas via mejl

Enligt interna meddelanden som tidningen tagit del av handlar det om att ungefär hälften av företagets 7 500 anställda kan förlora jobbet.

Alla anställda kommer få ett mejl på fredag klockan 17.00 svensk tid. De som får behålla sitt jobb får det till sin jobbmejl med rubriken ”Din roll på Twitter” och de som blir av med jobbet får det till sin privata mejl med rubriken ”Lämnar flocken”, skriver Business Insider.

De stora nedskärningarna kommer lite över en vecka efter att Elon Musk köpte företaget för 44 miljarder dollar och sparkade stora delar av företagets ledning, bland annat VD Parag Agrawal.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN