Ny explosion – boende evakueras med stegbil

TT

Publicerad 2024-03-05

En explosion har inträffat vid ett flerfamiljshus i Farsta strand i södra Stockholm. Boende evakueras av räddningstjänsten med stegbil på grund av rasrisk.

Ett trapphus och flera dörrar har förstörts i explosionen. Även invändiga skador ska finnas på flera lägenheter. Cirka tio personer har förts till sjukhus för kontroll, men inga ”uppenbara” personskador har enligt polisen rapporterats.

– Det är för tidigt att svara på exakt vad som har exploderat, men många personer har ringt in om höga smällar. Vi har beslutat att evakuera trappuppgången där explosionen inträffade, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Ett tiotal personer har evakuerats från byggnaden, uppger räddningstjänsten.

– Explosionen har inträffat högst upp på våning fyra. Det är rasrisk i trapphuset och även delar av fasaden har rasat, säger Oscar Davila, ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Händelsen är den tredje i sitt slag på ett dygn i Stockholmstrakten. Under natten mot tisdagen inträffade en explosion i Fagersjö i närheten av Farsta och en på Lidingö. Totalt skadades sju personer lindrigt.