Bil körde in i hus – två skadade

TT

Publicerad 2023-04-05

Två personer skadades när en bil körde in i ett hus.

En kvinna i 60-årsåldern skadades allvarligt när en bil körde in i en villa i Hovmantorp i Lessebo kommun. Kvinnan befann sig i huset. Även bilföraren skadades i olyckan.

– Det är en personbil som av någon anledning kört rakt in i huset och rivit ytterväggen. Bilen står inne i huset och två personer är drabbade, säger räddningschef Pär Stensson vid räddningstjänsten östra Kronoberg.

Kvinnan och bilföraren, en man i 50-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus efter olyckan, som inträffade vid 16-tiden på onsdagen.

Senare meddelade Region Kronoberg att kvinnan är allvarligt skadad och är kvar för observation på akutvårdsmottagningen. Mannen fick lindriga skador och är också kvar på akuten.

Vad som orsakat olyckan går inte att säga ännu. Polisen, utreder händelsen som grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Olycksplatsen är avspärrad och vittnen har förhörts. Bilen ska tas i beslag för en teknisk undersökning.

– Kruxet i sammanhanget är att det är rejäla skador på huset. Det är rasrisk och bilen står inne i huset. Hur beslaget ska kunna verkställas får man komma fram till på något lämpligt vis, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.