Johanna köpte nya skor – stack sig på fasttejpad kanyl

Uppdaterad 2019-04-12 | Publicerad 2019-04-11

Johanna Carlsson, 35 år, köpte ett par nya skor på rean. När hon satte på sig dem kände hon hur det stack till i tån – en kanyl hade tejpats in i skon.

– Jag var så chockad. Det är någon ytterst störd person som har gjort detta.

Det var under tisdagen som Johanna Carlsson, 35 år, gick till klädkedjan H&M i Trollhättan, något ttela tidigare rapporterat om. Hon hittade ett par fina tygskor på rea som hon köpte. Vid bilen på parkeringen beslöt hon sig för att sätta på sig sina nya skor direkt.

– När jag stack in foten i den skon jag inte provade i affären kände jag hur det plötsligt stack till.

Hon tog av sig skon och skakade den varpå en kanyl trillade ut. Den hade tejp runt sig och hon tror att den varit fasttejpad på insidan för att göra skada.

– Jag blev så chockad. Jag bara stod och stirrade på kanylen som låg på marken och tänkte: Vad var det som hände?

Johanna Carlsson gick in till butiken igen och pratade med personalen som tillkallade butikschef och väktare.

– Då kom chocken, jag började skaka och kallsvettas. Jag var orolig för att jag hade blivit smittad av någon sjukdom som eventuellt fanns på kanylen.

Johanna Carlsson åkte med sin mamma till vårdcentralen för att kolla upp tån. Där drabbades hon av en ny chock och började frysa och gråta. Sköterskorna bäddade ner henne med en filt.

Vill varna andra

När hon kom hem polisanmälde hon händelsen. Hon vill nu varna andra och vill att folk ska vara extra uppmärksamma.

– Det är någon ytterst störd person som har gjort detta. Jag hoppas inte att någon annan drabbas av detta.

Johanna Carlsson har inga synliga skador på tån men är fortfarande öm och ska under fredagen tillbaka till vårdcentralen för att ta prover för att vara säker på att hon inte har blivit smittad av någonting.

HM beklagar händelsen

H&M beklagar händelsen i ett uttalande, enligt ttela.

"Vi på H&M ser allvarligt på händelsen och följer nu våra interna säkerhetsrutiner vad gäller rapportering och uppföljning med den berörda butiken, försäkringsbolag och andra involverade parter. Butiken har polisanmält händelsen och vi kan därför inte lämna några vidare kommentarer just nu," skriver Amanda Larssson, presskontakt på HM Sverige.

ANNONS