Coronapandemin

WHO: Din hund kan inte få coronaviruset

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NYHETER

Oroliga djurägare kan pusta ut. Enligt WHO finns det inga som helst bevis på att din katt eller hund kan drabbas coronaviruset – eller smitta dig.

Coronaviruset som hittills dödat ungefär 5 000 personer världen över verkar inte kunna drabba hundar eller katter.

Världshälsoorganisationen, WHO, har gått ut med att det inte heller finns några bevis för att smittan skulle kunna spridas från husdjur till människa.

I nuläget finns det inga bevis för att husdjur så som hundar eller katter kan bli infekterade av det nya coronaviruset. Likväl är det ändå bra att tvätta händerna med tvål och vatten efter kontakt med ditt djur.

Det skyddar dig från att få vanliga bakterier så som E. coli, Salmonella, vilket kan spridas från djur till människa.”, skriver WHO.

Husdjur kan inte sprida coronaviruset.

Förra veckan ska en hund i Hong Kong ha testat svagt positivt för coronaviruset. Enligt Jane Gray, chefveterinär för Hong Kongs SPCA, kan katter och hundar få en typ av coronaviruset men det är inte samma virus som är förknippade med detta utbrottet, skriver CNN.

PODD Coronaviruset är en pandemi – vad händer nu?

I dagens avsnitt pratar vi om hur coronaviruset blivit en pandemi och hur länge det kan pågå. Gäst är Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar.

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Första svenska dödsfallet i nya coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Coronaviruset

WHO

Katter

Hundar

Husdjur