Bjöd ut isolerad granne – nu dejtar de på håll

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kärleken frodas i ett New York – trots karantän. I alla fall mellan Jeremy Cohen och Tori Cignarella.

När Jeremy upptäckte Toris dans på taket skickade han över sitt telefonnummer med hjälp av en drönare.

– Jag kände ett märkligt band mellan oss, säger han till magasinet Time.

Vi anpassar oss snabbt efter det nya virusets framfart. Nu har New York-fotografen Jeremy Cohen visat hur man dejtar trots isolering. I ett par uppmärksammade videor som han publicerat via TikTok kan man se hur han skickar över ett meddelande till grannen Tori Cignarella. Hon driver, till vardags, ett kontorskollektiv.

Tori stod, i ren coronatristess, och dansade på taket när Jeremys drönare landade bredvid.

Då hade de två isolerade grannarna aldrig pratat tidigare.

– Det var ett ”herregud”-ögonblick. Jag tänkte: ”är det här på riktigt?”. Det var riktigt coolt, säger Tori Cignarella till Time.

Åt middag – på håll

Meddelandet som kom med drönaren innehöll Jeremys telefonnummer. Efter några sms bestämde de sig för att äta middag tillsammans – fast på var sitt håll. Jeremy dukade upp på sin balkong och Tori tog plats på taket. Sedan åt de och pratade genom ett videosamtal.

– Det gick bra. Jag kommer inte att läcka några detaljer. Det gick bra, det är allt jag kan meddela, säger Tori till magasinet.

Efter den lyckade middagen har grannarna tagit en promenad tillsammans. Men för att inte bryta några regler kring social distansering såg Jeremy till att spatsera omkring i en stor uppblåsbar plastbubbla.

Om Jeremys och Toris relation utvecklas till ihållande kärlek återstår att se. Men nog står det klart att det är en historia som piggar upp i tider av virus och karantän.

Publicerad:

LÄS VIDARE