Dödsolycka i Hässelby – föraren smet

avErik Melin, Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyra unga killar satt i bilen när den i hög fart kraschade in i ett träd.

Två skadades och blev fast i bilen – en av dem dog.

Föraren och en passagerare flydde men hittades senare av polis.

– Ingen är längre frihetsberövad på grund av låg ålder, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen.

Polisen larmades till Hässelby klockan 16.30 på torsdagen efter att en bil kraschat av vägen och in i ett träd. I fordonet som stals dagen innan satt fyra unga killar, enligt uppgift till Aftonbladet.

Två av dem blir fastklämda i det totalförstörda fordonet. Föraren och en annan ung kille flyr från platsen.

– Personer är skadade i bilen och så har personer som har avvikit från platsen, dem letar vi efter, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen kort efter olyckan.

1 av 3 | Foto: ANDREAS BARDELL

Enligt vittnen ska bilen ha setts köra i mycket hög hastighet på 50-gatorna i bostadsområdet och en av de unga killarna i som blev fast i bilen dog av sina skador. Den andre är förd till sjukhus med okänt skadeläge.

Inte långt efter olyckan frihetsberövas en kille som larmat efter ambulans på grund av andningssvårigheter i närheten av olycksplatsen, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare.

Senare under kvällen i ett annat närliggande område förs en ung man med koppling till olyckan in i en ambulans, enligt uppgift till Aftonbladet. Polisens hundförare som kallades till platsen där vraket hittades hade kort innan ambulans anlände rört sig i området.

Ärendet kommer att fortsätta att utredas som vållande till annans död men vid 20-tiden meddelar polisen att ingen längre är frihetsberövad i ärendet.

– Det är på grund av låg ålder, under 15 år och därför så är sociala myndigheter inkopplade, säger Anders Bryngelsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Hässelby

Stockholm