Puerto Rico

Familjen om Chloes dödsfall: Såg inte att fönstret var öppet

Av: 

Sandra Killgren

NYHETER

Detaljerna kring den tragiska incidenten där Chloe tappades av sin morfar från elfte däck blir allt fler.

Enligt familjens advokat ska ettåringen ha fallit när hon försökte knacka på ett öppet fönster.

– Varför i hela friden har lekrummets stora glasvägg ett fönster som står öppet, frågar sig familjens advokat, Michael Winkleman, i en intervju med NBC News.

Det var när Chloe och hennes morfar lekte vid kryssningsfartygets ena glasvägg som han tappade taget om ettåringen och hon föll ner mot hamnen i San Juans i Puerto Rico.

– Hennes morfar lyfte upp henne och lät henne sitta på ett räcke som han trodde att det fanns glas framför, men det visar sig att det inte fanns något glas, säger Michael Winkleman, familjens advokat.

Två dagar har gått sedan den tragiska olyckan på fartyget. I en intervju med NBC News berättar familjens advokat vad föräldrarna tror hände när Chloe föll mot sin död i söndags. Deras teori är att dottern har försökt att banka på fönstret på samma sätt som hon brukade göra under sin storebrors ishockeymatcher.

– Hon försökte banka på glaset på samma sätt som hon skulle ha gjort på hockeyrinken och i nästa sekund är hon borta, säger advokat Michael Winkleman till NBC News.

Familjen, som kommer från delstaten Indiana i USA, hade varit ute på en veckolång karibisk kryssning med fartyget Freedom of the seas när incidenten inträffade i ett lekrum på elfte däck. Nu vill föräldrar och övriga i familjen veta varför glasväggen hade ett öppet fönster.

– Varför i hela friden har lekrummets stora glasvägg ett fönster som står öppet, frågar sig Winkleman.

En talesperson för fartygets rederi, Royal Caribbean, beklagade händelsen under måndagen. Av respekt för familjen har kryssningsföretaget valt att inte kommentera händelsen ytterligare.

I San Juan har myndigheterna inlett en förundersökning. Elmer Román från polisen i staden har beskrivit händelsen som djupt tragisk och enligt uppgifter till Telemundo ska det röra sig om en olycka.

ANNONS

20 till 35% rabatt på Revolution Race - allt för sommarens friluftsliv!

Extern länk från Revolution Race

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Morfar tappade barnbarnet från ett fartyg

ÄMNEN I ARTIKELN

Puerto Rico

Royal Caribbean